Xiaomi Mi 11 yakında piyasaya sürülecek

2020, Xiaomi‘nin çok sayıda etkileyici amiral gemisi sınıfı telefon ürettiğini gördü. Son raporlara bakılırsa, Xiaomi önümüzdeki yıl Mi 11 akıllı telefonunu piyasaya sürülmesiyle daha da iyi gitmeyi planlıyor. Bugüne kadar resmi olarak onaylanmasa da, cihazın şirketin mevcut amiral gemilerine göre önemli bir yükseltme olacağı tahmin ediliyor. Geçen yılki Xiaomi amiral gemileri gibi, Mi 11 akıllı telefonun kamera ve çekirdek özellikleri de dahil olmak üzere üst düzey donanımla gelmesi bekleniyor.

2020 EKİM AYINDA EN ÇOK İNDİRİLEN UYGULAMALAR

Mi 11 ne zaman başlayacak?

Şirket, telefonla ilgili bugüne kadar hiçbir şey açıklamamış olsa da, cihazın ne zaman piyasaya sürülebileceği konusunda bize iyi bir fikir verecek kadar çok sayıda sızıntı oldu. Ve bunlardan, cihazın lansman tarihiyle ilgili en büyük ipucu, Xiaomi Mi 11’in şirketin ana ülkesi Çin’de önümüzdeki yıl Ocak ayı başlarında piyasaya sürülebileceğini iddia eden Weibo’ya, Digital Chat Station’da dikkat çeken bir sızıntı geldi.

Başlangıçta telefonun Çin pazarına özel olacağını ve birkaç hafta veya ay boyunca böyle kalabileceğini, ardından nihayetinde küresel olarak piyasaya sürüleceğini iddia etti. Sızan zaman çizelgesi takip edilirse, Mi 11 çok yakın ve muhtemelen Ocak ayında ABD’de piyasaya sürülmesi beklenen Samsung’un Galaxy S30 serisinden önce piyasaya sürülecek.

Mi 11 ilk Snapdragon 875 SoC telefon mu olacak?

Şirketin yaklaşmakta olan ürün hakkında sessiz olmasına rağmen, Mi 11’in temel donanım açısından neler sunacağı konusunda internette hala çok fazla sohbet var. Beklenti, telefonun Qualcomm’un piyasaya çıktığı sırada içerisine takılan yaklaşan Snapdragon 875 SoC ile gelmesi.

Şu anda, bu yonga seti duyurulmamış ve 1 Aralık’ta çip üreticisi tarafından sanal bir basın toplantısı ile resmiyete kavuşturulması bekleniyor. Piyasaya sürüldükten sonra, Samsung’un Galaxy S30’unun dünyada bu çipe sahip ilk telefon olacağı söyleniyor. Ancak Mi 11’in Samsung telefonunu bu başarıya yenebileceğine dair öneriler var. Bunu yapmasa bile, sızıntılar hala bu yonga setinden güç alan ilk Çinli telefon olacağını söylüyor.

Snapdragon 875 yonga seti Apple’ın A14 Bioni yonga setinden daha hızlı

Snapdragon 875 SoC hakkında konuşursak, bir Cortex-X1 çekirdeği, üç Cortex-A78 çekirdeği ve dört Cortex-A55 çekirdeğinden oluşması muhtemeldir. Snapdragon 865’e göre yaklaşık yüzde 20 daha fazla güç verimli ve yüzde 10 daha güçlü olması beklenmektedir. Aslında bazı raporlar, yeni Snapdragon Qualcomm yonga setinin Apple’ın A14 Bionic yonga setinden daha hızlı olacağını iddia etti.

Mi 11 ile güçlü kameralar

Mi 10 geçen yıl 108 megapiksel bir kameraya sahip olduğu için, Mi 11’in büyük bir kamera alması bekleniyordu. Bu da selefinde bulunan kameranın megapiksel sayısını bile gölgede bırakabilirdi.

Şimdiye kadar böyle bir inanç, ana kamera sensörü için 108 megapikselden 192 megapiksele kadar değişen tahminlere yol açtı. Ancak cihazdaki diğer lenslerle ilgili herhangi bir rapor alınmadı. Yeni bir sızıntı, cihazın yükseltilmiş görüntü sabitleme özelliklerine ve 0,8 m piksel boyutuna sahip 48 megapiksel ultra geniş açılı lenslerle gelebileceğini ima ettiği için bize bu konuda da bir ipucu veriyor.

Eğer gerçekten durum buysa, Mi 12’nin geçen yıl kamera departmanında oyunu yükselten Samsung, Apple ve ayrıca Huawei’in beğenilerine kesinlikle yardımcı olacağı kesin.

Daha hızlı ekranlar ve MIUI 13

Yukarıda bahsettiklerimizin dışında, şu anda cihaz hakkında çok az şey biliniyor. Bununla birlikte, Mi 11’in selefi Mi 10 Pro ile karşılaştırıldığında kesinlikle iyileşmesini beklediğimiz birkaç şey var.

Bu alanlardan biri kesinlikle teşhir olacaktır. Mi 10 Pro hızlı bir 90Hz panel sunarken, hepimiz Xiaomi’nin bunu geliştirmesini bekliyoruz. Mi 11’i Mi 10T Pro’da gördüğümüz gibi 120 veya hatta 144 Hz ekranla donatmasını bekleyebiliriz.

Birçok telefon üreticisi kavisli ekranları ortadan kaldırsa da, Mi 11’in bunu yapmamasını bekliyoruz. Bunun yerine cihaz için birinci sınıf bir tasarım dili oluşturmaya yardımcı olma özelliğine bağlı kaldık.

Bunun dışında, Mi 11 ile gösterilecek yeni özellikler de olacak. Bunun nedeni, telefonun dünya çapında resmi hale geldiğinde büyük olasılıkla Xiaomi’nin MIUI 13’ün bir kopyası ile gelecek olmasıdır.

Exit mobile version