Xiaomi Mi 11 akıllı telefonu duyuruldu

Xiaomi, 2021 için yeni amiral gemisini duyurdu: Mi 11. Telefonun Çin versiyonu, en iyi Android telefonların önümüzdeki yıl göndereceği üst düzey özelliklere iyi bir bakış sağlayan değiştirilmiş bir tasarıma ve yükseltilmiş özelliklere sahip. Xiaomi Mi 11 akıllı telefonun Avrupa ve küresel sürümlerinde bazı değişiklikler olması kaçınılmazdır. Ancak şimdilik bu, 2021’in ilk büyük Android amiral gemisi olma olasılığının erken bir örneği.

Mi 11’in tasarımında Mi 10’a kıyasla yapılan değişiklikler küçük görünüyor. Önden bakıldığında ekran, Mi 10’un 6.67 inç ekranına kıyasla 6.81 inçte biraz daha büyük. Bu fazladan alan, cihazın çerçevelerini küçültmekten (her zaman memnuniyetle karşılanır), yüksekliği artırıp kavisli kenarları ve öndeki delikli kamerayı korurken gelmiş gibi görünüyor.

XIAOMI MI 11 ÖZELLİKLERİ

Daha heyecan verici olan, yeni OLED ekranındaki 3200×1440 çözünürlük ve 120Hz yenileme hızıdır. Bu özellik, modern amiral gemilerinde hızla olmazsa olmaz iki özelliktir. Ancak elbette en son iPhone’larda çok özlüyorlar. Bir diğer önemli farkta, Mi 11 ayrıca bir ekran altı parmak izi sensörüne sahip olacak.

Google Kamera güncellemesi bazı özellikleri devre dışı bırakıyor

Mi 11’in arkası daha görünür değişiklikleri tutar. Mi 10’un iPhone X-esque dikey kamera “hapı” gitmiş ve onun yerine ince bir cam “katmanlı kek” var. Mi 11, üç arka kameraya sahiptir. 108 megapiksel ana sensör, beş megapiksel telefoto ve 13 megapiksel ultra geniş. Mi 11 ayrıca 4600mAh pil ile eşleştirmek için daha hızlı 50W kablosuz şarj (önceden Mi 10 Pro’da) var.

Bataryadan diğer dahili cihazlara geçen Mi 11, Snapdragon 888’den güç alıyor. 8GB veya 12GB RAM sunuyor. Depolama 128GB veya 256GB ile başlar, bu maalesef akıllı telefon dünyasında hala cömerttir. Çoğu yeni akıllı telefon gibi Mi 11’de de Wi-Fi 6 ve 5G desteği var. Özellikle Mi 11’de eksik olan bir şarj tuğlası. Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun, Mi 11’in Apple’da ve (bildirildiğine göre) Samsung’un çevre ve maliyet tasarrufu nedenleriyle şarj tuğlasını kutudan çıkarmadaki adımlarını izleyeceğini doğruladı.

XIAOMI MI 11 FİYATI

Xiaomi Mi 11’in Çin versiyonu bugün ön sipariş için mevcut ve 1 Ocak’ta gönderilmeye başlanacak. Giriş seviyesi 8GB RAM / 128GB depolama modelinin fiyatı yaklaşık 611 dolar olarak listeleniyor. Mi 11’in diğer sürümlerinin fiyatlandırma ve özellikleriyle ilgili ayrıntılar daha sonraki bir tarihte gelecek.

Exit mobile version