Xiaomi Kendi İşlemcisini Üretmekte Kararlı

Xiaomi, görünüşe göre kendi işlemcisini üretmekte ve kullanmakta kararlı. Özellikle de son yıllarda şirketler kendi işlemcilerini üretmeye başladılar. Bunların arasında Apple Silicon, Samsung Exynos ve Google da mevcut. İşte diğer detaylar!

Apple ve Samsung’un ardından Google da kendi işlemcilerini üretmeye hazırlanıyor. Bunların arasına Xiaomi’nin de girmeye kararlı olduğunu görüyoruz. Şirket, kendi işlemcisini üretmeye başlarsa bu büyük markaların karşısında oldukça güçlü bir rakip olacak.


Göz atmak isteyebilirsiniz: Xiaomi Artık Deprem Tahmini Yapacak


Xiaomi, kendi yonga setlerini üretme konusunda kararlı

Çinli şirket, GizmoChina aracılığıyla öğrendiğimiz yeni bir rapora göre fikri mülkiyet (IP) sağlayıcıları ile lisans görüşmelerine başladı. Ayrıca şirket şimdiden şirket içi yonga seti geliştirmeye öncülük edecek bir ekip işe alma sürecinde.

Konuya aşina olan bir kişi, Xiaomi’nin nihai hedefinin akıllı telefon yonga setleri yapmak olduğunu söylüyor. Bununla birlikte marka, muhtemelen akıllı telefon yonga setleri daha karmaşık olduğu için işe aksesuarlar için şirket içi bir yonga seti ile başlayacak.

Şirket, önceki yıllarda da girişimde bulunmuştu

Ancak bu Xiaomi’nin şirket içi yonga setlerine yönelik ilk girişimi olmayacak. Bu Mart ayında şirket, katlanabilir Mi Mix Fold için özel bir Surge C1 görüntü sinyali sürecini (ISP) tanıttı. Ek olarak 2017’de Xiaomi Mi 5c bütçesine güç veren Surge S1 yonga setini tanıtmıştı.

Xiaomi Surge S1

Xiaomi’nin son çabalarının sonucunun ne olduğunu görmek ilginç olacak. Ancak şirket, kendi işlemcisini üretirse daha fazla rekabet ile karşı karşıya kalacak. Apple, Samsung ve Google’a ek olarak Çinli şirket, mevcut tedarikçisi Qualcomm, OnePlus ve Realme ile birlikte özel bir yonga seti geliştirdiği anlaşılan Oppo ile de rekabet edecek.

Xiaomi‘nin şuanki satışları ve başarısı oldukça iyi duruyor. Bazı bölgelerde Apple’ın bile önüne geçen marka, kullanıcıların tercih ettiği bir seçenek. Ancak yonga seti üretimine girdiği zaman zorluklarla çıkma olasılığı mevcut. Fakat kullanıcıların zaten sevdiği bir marka olarak diğer şirketlerin rakibi olma olasılığı da var. Zamanla bunun nasıl sonuçlanacağını bekleyerek göreceğiz.

Exit mobile version