Xiaomi katlanır telefon patentine başvurdu

Xiaomi yeni bir flip telefon üzerinde çalışıyor. Çinli cep telefonu üreticisi bu yıl özellikle patent başvuruları söz konusu olduğunda meşguldü. Şirket, Mi Mix Fold ve Mi Mix Flip katlanan telefonlar için şimdiden patent başvurusunda bulundu.

Bu ayın başlarında LetsGoDigital, söz konusu katlanan cihazlardan birinin kapaklı bir telefon olacağını bildirmişti. Rapor, cihazın, hem içini hem de önünü kaplayan geniş bir esnek ekrana sahip olacak. İçe doğru katlanan bir telefon olacağını öne sürüyor.


İlginizi Çekebilir: Xiaomi Mi MIX 4, Mi 11 Ultra’dan daha pahalı olacak


Tablete dönüşebilen katlanan akıllı telefonla ilgili detaylar henüz az. Buna rağmen 91mobiles’den gelen yeni bir rapor, şirketin şimdiden başka bir telefon üzerinde çalıştığını gösteriyor. Rapora göre Xiaomi, bize bir flip telefon görüntüsü veren cihaz için bir patent başvurusu yaptı.

XIAOMI MARKASININ FLIP TELEFON TASARIMI İÇİN PATENT DOSYALARI GÖRÜNDÜ

Şirket, katlanan ekranlı bir telefon üzerinde çalışıyor. Cihaz, Moto Razr 5G ve Samsung Galaxy Z Flip akıllı telefonlarda kullanılan mekanizmanın aynısını benimsiyor gibi görünüyor. 91mobiles’e göre, tasarım patenti WIPO’da (Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü) dosyası yer aldı.

Patentte ortada katlanan bir cihaz yer alıyor. Bu bir flip telefona benzer. Xiaomi, yeni flip telefonunun tasarımı için diğer katlanan telefonlardan ilham alıyor. Buna rağmen bunu bugün piyasada bulunan diğer katlanan cihazlardan ayıran önemli bir tasarım öğesi var.

Xiaomi flip telefon, bir LED flaşı ve birkaç büyük kamera sensörünü yerleştirmek için arkada benzersiz, yatay olarak yerleşen bir modül barındırıyor. Kamera kurulumunun hemen yanında, zamanı, simgeleri ve işlevleri görüntülemek için ikincil bir ekranı barındıran kare bir kesik var. Alternatif olarak, büyük bir telefoto lens olacak gibi duruyor.

PATENT GÖRSELLERİ BAŞKA NELER GÖSTERİYOR?

Patent görselleri dikkate alınırsa; kullanıcılar Xiaomi’nin yeni kapağını ikiye katlayabilecekler. Bu, bir dizüstü bilgisayarı katlamaya benzer. Kullanıcı arayüzü oldukça yetkin olduğundan çoklu görevi kolaylaştıracaktır. Sağ tarafta ses ve güç düğmeleri yer alır. Alt kısımda bir SIM tepsisi, USB Type-C bağlantı noktası ve hoparlör ızgarası vardır.

Çoğu yeni model telefon gibi, Xiaomi flip telefon 3,5 mm ses jakını korur. Önde, iki selfie kamerası ve bir LED flaşı tutmak için hap şeklinde bir oyuğa sahip. Üstelik telefonun ikiye katlandığı göz önüne alındığında, ortada bol miktarda kırışık olması muhtemel.

Exit mobile version