Xiaomi FlipBuds Pro Kulaklığını Tanıttı! AirPods Pro’ya Rakip Olacak

Xiaomi bugün, AirPods Pro’ya rakip olacak yeni kulaklığı FlipBuds Pro’yu tanıttı. Bu kulaklıklar firmanın ilk aktif gürültü engelleme özelliği olan kulaklıkları. Kulaklıkta aynı zamanda Qualcomm’un amiral gemisi ses işlemcisi ve 11 mm ses sürücüleri mevcut. İşte diğer detaylar!

Öncelikle kulaklık, AirPods Pro benzeri tasarımıyla dikkat çekiyor. Siyah bir renge sahip olan bu kulaklık, oval bir kutuya sahip.

Xiaomi, FlipBuds Pro ile AirPods Pro’ya rakip oluyor

Aktif Gürültü Engelleme (ANC) özelliği, çevredeki gürültüyü 40dB’ye kadar azaltabiliyor. FlipBuds Pro’da üç mikrofon mevcut. Bunlardan biri arama sırasında hoparlörün sesini alıyor, diğeri harici gürültüyü dinliyor ve izole ediyor, üçüncüsü de kullanıcının sesinin yanlışlıkla kapatılmamasını sağlıyor.

Bunların tümü, çevresel sesleri dinleyen ve filtreleyen QCC5151 Bluetooth yongasıyla etkinleşiyor. Böylece mikrofon, rüzgarın sesi yanlışlıkla almıyor ve ses deneyimini bozmuyor. Bu çip sayesinde FlipBuds Pro, aptX Uyarlanabilir Dinamik Kodek Protokolünü de destekliyor. Ayrıca Bluetooth 5.2 bağlantı desteği de mevcut.

FlipBuds Pro özellikleri

Önceki haberimizde de bahsettiğimiz gibi, gürültü engelleme özelliğinin üç modu mevcut. Bu modlar arasında bulunduğunuz ortama göre geçiş yapabiliyorsunuz. Bunu da sağ veya sol kulaklığa uzunca basılı tutarak yapabiliyorsunuz.

Xiaomi’nin iddialarına göre, oyun oynarken de bu kulaklıklar ile herhangi bir gecikme yaşamayacaksınız. Kulaklığın kontrolleri de AirPods Pro’ya benziyor. Söylediğimiz gibi, uzunca bastığınızda gürültü engelleme özelliği modları arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

Bunun yanında kulaklıklardan birine bir kez bastığınızda müziği oynat/durdur komutu veriyorsunuz. Aynı zamanda bununla aramaları da cevaplayabilirsiniz. İki kere bastığınızda ise bir sonraki parçaya geçiyor veya aramaları reddedebiliyorsunuz.

Xiaomi FlipBuds Pro

Ek olarak, yeni FlipBuds Pro ile akıllı telefonunuz veya laptop cihazınız arasında sorunsuz bir şekilde geçiş sağlayabiliyorsunuz. Aynı zamanda iki çift kulaklığı tek bir cihaza bağlayabilirsiniz. Böylece ses paylaşımı yapmak mümkün oluyor.

Kulaklıklar, USB-C girişi veya kablosuz şarj özelliği ile şarj edilebiliyor. Şirket, şarj kutusuyla birlikteyken 28 saate kadar kullanım süresi vaadediyor.

Xiaomi FlipBuds Pro fiyatı

Kulaklıklar, 21 Mayıs tarihinde Çin’de satışa çıkıyor. FlipBuds Pro’nun fiyatı 125 dolar kadar ediyor. Çin’de satışa çıkacak olan bu kulaklıklar ülkemize ve diğer ülkelere ne zaman gelecek bu konuda bir bilgimiz henüz yok.

OPPO Reno 6 Pro, Reno 6 Pro + TENAA’da görüntülendi

Exit mobile version