Xiaomi Beyin Hastalıkları İçin Yeni Gözlükler Tasarlıyor

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen Xiaomi beyin hastalıkları için bazı gözlük türleri üretecek. Bununla ilgili tuhaf bir patent bile aldı.

Genellikle akıllı telefonlarıyla tanıdığımız Xiaomi şirketi, farklı ürünlerle gündeme gelmeye devam ediyor. Note serisi akıllı telefonlarla tanınan şirket şimdi de beyin dalgalarını güçlendirmek istiyor. Büyük oranda sağlık odaklı olması planlanan bu gözlükler, birçok kişi için hayat kurtarıcı olabilir.

Xiaomi ürünleri içerisinde akıllı gözlükler ve gözlük kılıfları kategorisine girecek olan cihazların büyük oranda beyin sağlığı odaklı olması bekleniyor. Cihazın donanım açısından bu tür özelliklere sahip olacağı söylenebilir.

Xiaomi beyin hastalıkları konusunda destek sunmak istiyor

Şirket tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, 4 boyutlu algılama ve iyileştirici sinyal yayıcı özelliklerin yer alması planlanıyor. Bu sayede depresyon ve kaygı gibi mental durumlar geride bırakılabilir.

Xiaomi beyin hastalıkları

Küresel çapta depresyon ve diğer bazı psikolojik rahatsızlıklar giderek artış gösteriyor. Bunlar karşısında tıp büyük oranda çaresiz kaldı diyebiliriz. Şimdi ise teknoloji şirketleri yeni bir çığır açmak istiyor. Beyindeki kan akışını düzenleyerek akıl sağlığının korunması amaçlanıyor.

Ayrıca tüm bunlara ek olarak elektromanyetik dalgalar ve ses sinyalleri beyinde rahatlatıcı bir etki sunabilecek. Şirket bunun için bütün patentleri daha şimdiden aldı. Fakat üretilmesi planlanan akıllı gözlük cihazının ertelenme ihtimali de yüksek. Hatta belki de firma hiç böyle bir ürün ortaya koymayabilir. Sizce böyle bir ürün beyin hastalıklarında işe yarayabilir mi?

Exit mobile version