Xiaomi, Satışlarda Apple’ı Geride Bıraktı

Xiaomi, Avrupa bölgesindeki satışlarda Apple’ın geride bıraktı. Canalys raporlarına göre Çinli marka, Avrupa satışlarında Apple’ın önüne geçti. Batı Avrupa’da hala Apple önde olsa da, bu Çinli üretici için büyük bir gelişme.

2021’in ilk çeyreğinin akıllı telefon satışları raporu geçtiğimiz günlerde açıklandı. Raporlara göre Xiaomi’nin Apple’a rakip olduğu söyleyebiliriz. Şimdilik en azından bir takip firması Apple’ın ikinciliğini açıkladı.

Xiaomi, Avrupa bölgesinde Apple’ı geçti

Xiaomi 2021 yılının ilk çeyreğinde Apple'ın önüne geçti
Xiaomi 2021 yılının ilk çeyreğinde Apple’ın önüne geçti

Canalys’ın 2021 ilk çeyrek raporlarına göre, Avrupa’daki akıllı telefon satışlarında birinci sıra Samsung‘un. Yüzde 35’lik pazar payı ile listenin en başında bulunan şirket, yüzde 21 oranında bir yıllık büyüme yakalamış. Yani Avrupa’da satılan telefonların yüzde 35’i Samsung markasına ait.

İkinci sırada ise, Apple’ın önünde Xiaomi var. Çinli şirket, yüzde 23 oranında pazar payı ile yüzde 19 oranındaki Apple’ın önünde yer alıyor. Aynı zamanda şirket, yıllık tam olarak yüzde 85 oranında bir büyüme elde etmiş.

Apple iPad Mini gecikti, mini-LED ekranla geleceği söylendi

Xiaomi’nin Avrupa’da yeni bir marka olduğuna değinmek istiyoruz. Marka, genelde düşük bütçeli ama kaliteli telefonlarıyla öne çıkıyor. Apple ise on yıldan fazla bir süredir Avrupa pazarında yer alıyor. Bu sebeple Xiaomi’nin çok büyük bir büyüme gösterdiğini söyleyebiliriz.

Huawei, büyük bir düşüş yaşıyor

Canalys’in açıkladığı Batı Avrupa raporu

Ancak Batı Avrupa bölgesine geldiğimizde, Apple yüzde 25 pazar payı ile Xiaomi’nin önünde yer alıyor. Fakat Samsung yüzde 37 oranındaki pazar payı ile yine ilk sırada. Xiaomi’nin pazar payı ise Batı Avrupa bölgesinde yüzde 17. Ancak şirket yine de yüzde 89 büyüme oranıyla muazzam bir gelişme kaydetmiş.

Diğer bir dikkat çeken şirket ise Huawei. Listeden gördüğümüz üzere Huawei, yıllık büyüme kaydetmemiş ve aksine, yüzde 80 oranında bir düşüş yaşamış. OPPO ise yüzde 197 oranında gelişme göstererek dördüncü sıradaki yerini almış.

Huawei MateBook D16 İnceleme

Exit mobile version