Xiaomi, 200W hızlı şarjlı telefonu piyasaya sürebilir

Xiaomi, pili 15 dakikada tamamen şarj edebilen, 200W hızlı şarjlı bir akıllı telefon piyasaya sürebilir. Daha önce 120W’ı Mi 10 Ultra’da uygulayan Xiaomi, 200W hızlı şarj ile sınırlarını zorluyor gibi görünüyor. Şirket daha önce son amiral gemisi Mi 10 Ultra ile 120W hızlı şarj desteğini açıklamıştı. Ve şimdi, Çin’den gelen en son raporlar, telefon üreticisinin, 200W’ı aşan kablolu şarj hızları için destek alacak olan bir sonraki amiral gemisi ile büyüyeceğini gösteriyor.

15 DAKİKADA TAM ŞARJ

Weibo, Xiaomi’nin 2021’de 200W + şarjlı ilk cihazlarını piyasaya sürmeyi planladığını iddia etti. Şarj teknolojisi ve şarj süresini telefona nasıl getireceği hakkında daha fazla bilgi paylaşmazken azaldığında, yeni teknolojinin telefonların şarj süresinde ciddi bir azalma sağlaması bekleniyor.

Whatsapp, Tatil Modu özelliğini getiriyor

Mi 10 Ultra’nın 120W hızlı şarj çözümünü geçecek bir şeyse, Mi 10 Ultra’nın şarj olması yaklaşık 23 dakika sürüyordu. 4500 mAh pil telefonunuzu 15 dakikadan daha kısa bir sürede ağzına kadar doldurabilecek bir şarj standardının olması bekleniyor.

200W HIZLI ŞARJ İLE İLGİLİ BAZI SORUNLAR YAŞANABİLİR

Yine de burada küçük bir aksaklık var. 200W + şarj desteğinin rahatlığı çok takdir edilecek olsa da, bir takım sıkıntıları da beraberinde getireceği belirtiliyor. En büyüğü pil ömrü üzerindeki etkidir. Bildiğimiz gibi bir telefonu bu kadar yüksek hızlarda şarj etmek, telefonun bataryasının sağlığını hızla bozuyor.

Hal böyle olunca, bu yeni şarj hızı standardına verilen destek, birlikte kullanıldığı telefonun bataryasının uzun ömürlülüğü için gerçek bir sorun olabilir. Ancak yapılan tahminler, Xiaomi’nin tüketici sınıfı telefonlara 200W + şarj etme görevini üstlenmiş olması durumunda, bu özelliği amiral gemisi telefonlarında yayınlamadan önce pil sağlığı için bir geçici çözüm bulacağıdır.

XIAOMI 200W HIZLI ŞARJI ÇIKARAĞI KATLANABİLİR TELEFONLA GETİREBİLİR

İlginç bir şekilde bu yeni teknolojinin ilk görülebileceği telefonla ilgili bazı haberler var. Sızıntılara göre şirket, bu teknolojiyi şirketin gelecek yıl piyasaya sürmeyi planladığı yeni bir katlanabilir akıllı telefonda sergileyebilir. Bu, aynı zamanda bir ekran altı selfie kamerası olan katlanır ekranlı bir telefon olacak. Son sızıntılar, bu katlanabilir telefonun 108 megapiksel ana kamera ve Qualcomm Snapdragon yonga seti ile geleceğini de iddia etti.

Exit mobile version