Xiaomi 200 megapiksellik telefon üretecek

Xiaomi, birinci sınıf üst düzey cihazları için kamera departmanına odaklanıyor. Şimdi Xiaomi, 200 megapiksellik bir kamera sensörüyle gelecek yeni bir akıllı telefonu piyasaya sürecek.

Dijital Chat Room raporuna göre, Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, telefon için en büyük kamera sensörü üzerinde çalışıyor. Şirket 200 megapiksel kamera sensörüne sahip bir akıllı telefon üretecek. Şu anda, 108 megapiksel bir akıllı telefonun sunduğu en büyük kamera sensörüdür.

Samsung Galaxy S21 FE geliyor

Sensörün Samsung’dan gelecek. Ayrıca 0.64um birim piksele sahip olacak. Ancak ISOCELL GN2’nin 1.4μm birim piksel alanından çok daha az. Şu anda sensör hakkında çok fazla bilgiye sahip değiliz.

Tanınmış sızıntı yapan @IceUniverse, Güney Koreli teknoloji devi için bir iddia ortaya attı. Buna göre, bu yıl şirketin ISOCELL altında 200 megapiksel görüntü sensörüne sahip olacak yeni bir yenilikçi sensör başlatmayı planladığını ortaya çıkardı.

SAMSUNG XIAOMI İÇİN 200 MEGAPİKSELLİK SENSÖR ÜRETİYOR

Samsung, 108 megapiksel sensörün halefi olarak 200 megapiksellik bir görüntü sensörü geliştirdiğini de ima etti. Henüz onaylanmasa da, şirketin yeni 200MP sensörü yaklaşan Galaxy S22 serisi amiral gemisi akıllı telefonlarında kullanması muhtemel.

Bu, Samsung’un üzerinde çalıştığı tek yüksek megapiksel sayılı sensörü değil. Geçen yıl şirket, 600 megapiksellik bir akıllı telefon görüntü sensörü üzerinde çalıştığını duyurdu. Ancak teknolojinin ticari hale gelmesi yıllar alacaktır. Bu arada, çok yakında gerçekleşmesi gereken 200 megapiksel kamera sensörüne sahip bir akıllı telefonun piyasaya sürecek.

Samsung’un adının 200 megapiksel kamera sensörünün üreticisi olarak ilk kez ortaya çıkması değil. Tipster WHYLAB, Samsung’un da bu sensör üzerinde çalıştığını iddia etmişti. WHYLAB, Samsung’un 200 megapiksel sensörünün 1 / 1.37 inç boyutlarında olduğunu öne sürdü. Ayrıca WHYLAB, sensörün 1.28 mikron piksele sahip olduğunu iddia etti. Gelişmiş görüntüler için gürültüyü azaltan 4’ü 1 arada ve 16’sı 1 arada piksel gruplama teknolojisini desteklediği iddia ediliyor. Sensörde 16K video kaydetme özelliği olacak.

Exit mobile version