Xiaomi 12 Ultra Çıkış Tarihi ve Özellikleri

Xiaomi 12 Ultra amiral gemisi telefonun çıkış tarihi belli oldu. Gelin birlikte tüm detaylara göz atalım.

Xiaomi 12 Ultra lansman tarihi açıklandı, resmi tanıtımlar önümüzdeki hafta görünecek. Xiaomi 12 Ultra amiral gemisi akıllı telefonun yakında gelmesi bekleniyor. En son rapor, lansman tarihinin 5 Temmuz olacağını söylüyor. Tech Going’e göre tanıtımlar bir hafta önce yani 28 Haziran’da aşlayacak.

Xiaomi 12 Ultra, bu yılın en çok beklenen akıllı telefonlarından biri. Xiaomi Mi 11 Ultra 5G Nisan ayında duyurulduğundan, daha önce Xiaomi’nin birinci sınıf amiral gemisi telefonunun 2. çeyrekte duyurulacağı tahmin ediliyordu. Ancak, son raporlar Temmuz ayında çıkış yapacağını ortaya koydu. Tech Going, Çinli bir sızdırıcıdan Xiaomi 12 Ultra’nın lansman tarihini öğrendi.

Xiaomi, Xiaomi 12 Ultra’nın gelişinin onayını henüz açıklamadı. Ancak şirketin 28 Haziran’dan itibaren amiral gemisi telefonun gelişiyle lansmana başlayacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Lansman tarihi söz konusu olduğunda ise 5 Temmuz olarak bu tarih karşımıza çıkıyor. Bilgiyi veren kaynak İyi bir sicile sahip olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, sızıntıyı bir tuz tanesi ile sindirmek tavsiye edilir.

Her nasılsa, Xiaomi, Snapdragon 8+ Gen 1 yonga seti tarafından desteklenen dünyanın ilk telefonu olarak Xiaomi 12 Ultra’yı piyasaya sürebilir.

Bir söylentiye göre çıkış tarihi belli oldu ancak henüz bu bilgi ile ilgili kesin bir şeyin olmadığını söylemekte fayda var. O yüzden bu söylentiyi bir tutam tuzla birlikte alın. Yine de, artık uzun bir bekleyiş yok. Bu nedenle bilgilerin doğruluğu önümüzdeki hafta teyit edilecektir.

Xiaomi 12 Ultra’nın kendisi 2022’nin başından beri söylentiler arasındaydı. Yanında Leica logosu bulunan güçlü bir kamera kurulumu görmeyi bekliyoruz. Yine de şirket, küçük arka ekranı 11 Ultra’dan çıkaracak gibi görünüyor.

Xiaomi 12 Ultra Beklenen Özellikleri

Geçmiş raporlar, Xiaomi 12 Ultra’nın LTPO teknolojisine sahip 6.7 inç AMOLED ekrana sahip olacağını ortaya çıkarmıştı. Quad HD+ çözünürlük ve 120Hz yenileme hızı üretir. Snapdragon 8+ Gen 1 mobil platformu ve 67Wf hızlı şarjı destekleyen 4.800mAh pil ile güçlendirilecek.

12 Ultra, 12 GB’a kadar LPDDR5 RAM ve 512 GB’a kadar UFS 3.1 depolama ile gelecek. 20MP ön kamera ve 50MP + 48MP + 48MP üçlü kamera kurulumuna sahip olacak. Arka kameralar bir ToF lens ve lazer otofokus ile birleştirilecek. Android 12 işletim sisteminde çalışacak.

 

Exit mobile version