Xiaomi 12 Ultra Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı

Periskop süper telefoto lensli Xiaomi 12 Ultra'nın çıkış tarihi ile ilgili bazı bilgiler ortaya çıktı. Gelin birlikte inceleyelim...

Xiaomi 12 Ultra akıllı telefonun çıkış tarihi ile ilgili bazı bilgiler ortaya çıktı. Birkaç gün önce Xiaomi, Çin’de Xiaomi 12, Xiaomi 12X ve Xiaomi 12 Pro telefonlarını piyasaya sürdü. Ancak şirket, birkaç kez sızdırılmasına rağmen Xiaomi 12 Ultra’yı piyasaya sürmedi. Şimdi, popüler Çinli bilgi verici DigitalChatStation, telefonun Çin Baharı festivalinden sonra piyasaya sürülebileceğini doğrulayarak lansmanına biraz ışık tutuyor.

Bilgiyi sızdırana göre, Xiaomi 12 Ultra 1 Şubat’ta başlayacak olan Çin Bahar Şenliği’nden sonra piyasaya çıkacak. Bu nedenle, telefonun Şubat ayının ortasında veya sonunda pazara sunulması bekleniyor. Yakın zamanda piyasaya çıkan Xiaomi 12 modellerine benzer şekilde; 12 Ultra da başlangıçta Çin’de piyasada olacak. Daha sonra dünya pazarındaki yerini alacak.

Xiaomi 12 Ultra Cihazının Bazı Özellikleri

Tipster, L1 kod adını taşıyan Xiaomi 12’nin önemli kamera vurgularına sahip olacağını ortaya koyuyor. Bunlardan biri periskop süper telefoto lens olacaktır. Bu bilgilere ek olarak, daha önceki bir sızıntı, cihazın Leica destekli kamera sensörleriyle gelebileceğini ortaya çıkardı. Yakın zamanda Leica, Huawei ile olan ortaklığını sonlandırdı. Bu da yeni bir işbirliğine yol açabilir. Yani bu işbirliğinin, Xiaomi ile olması muhtemel.

Akıllı telefonun daha önce arkada dörtlü bir kamera sistemi ile gelmesi bekleniyordu. 50MP ana Samsung GN5 birincil lens, 48MP 2x zoom lens, 5x zoom özellikli 48MP lens ve son olarak 10x zoom özellikli 48MP sensöre sahip olacak.

Kamerayla İlgili Bazı Detaylar

Telefonun son özel durum sızıntısı kamera adasını sergiledi. Önceki modelden farklı olarak, Xiaomi 12 Ultra dairesel bir arka kamera modülüne sahip olacak. Bununla birlikte önceki model ile gelecek telefon arasındaki en büyük fark; ikincil bir ekranın ortadan kaldırılması olacak. Bilinmeyenler için, Xiaomi 11 ikincil bir ekran ve dikdörtgen bir kamera modülü ile piyasaya çıktı.

Xiaomi 12 Ultra’nın kameralar dışında yaklaşık 6,5 ila 6,6 inç boyutunda bir ekranla gelmesi bekleniyor. Bununla birlikte cihaz 2k ekran çözünürlüğüne sahip olacak. Bu, yakın zamanda piyasaya sürülen Xiaomi 12 Pro’nun ekranına benzer.

Kaputun altında, 12 Ultra, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 SoC tarafından destek alacak. Ayrıca bir ultrasonik parmak izi tarayıcısına sahip olacak. Telefon, Xiaomi 12 Pro’nun 120W hızlı şarjına benzer şekilde çılgın hızlı şarj desteğiyle gelecek.

Exit mobile version