Xiaomi 12 Serisi Telefonları ve Diğer Cihazlarını Türkiye’de Tanıttı

Dünyanın önde gelen teknoloji markalarından birisi olan Xiaomi, Türkiye'de Xiaomi 12 serisi akıllı telefonunu, Xiaomi Buds 3T Pro Bluetooth kulaklığını ve Xiaomi TV Stick 4K'yı tanıttı.

Xiaomi 12 serisi telefonlarını Türkiye’de tanıttı. Özellikle akıllı telefon modelleriyle dünyada geniş bir kitle tarafından tercih edilen markalardan birisi olan Xiaomi, yeni cihazlarını Türkiye’de tanıttı. Xiaomi’nin İstanbul’da düzenlediği etkinlikte Xiaomi 12 serisi telefonları ve Xiaomi Buds 3T Pro Bluetooth kulaklığı ile Xiaomi TV Stick 4K duyuruldu. Şimdi bu cihazların özelliklerine ve Türkiye fiyatına birlikte göz atalım.

Xiaomi kullanıcılarının merakla beklediği cihazlardan birisi olan Xiaomi 12 serisi cihazlar, yarından itibaren Türkiye’de satışa çıkacak. Dikkat çeken özellikleriyle Türkiye’deki kullanıcıların ilgisini toplayan Xiaomi 12 Pro ve Xiaomi 12’nin fiyatı da belli oldu. Şirket, Xiaomi 12 Pro akıllı telefonunu 24.999 TL fiyat etiketiyle satışa çıkaracak. Xiaomi 12 ise 20.999 TL olarak raflardaki yerini alacak.

Xiaomi 12’nin Özellikleri

Qualcomm’un amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 1 işlemciye ve daha küçük eller ve cepler için tasarlanmış çerçeve içinde 256 GB’a kadar dahili depolamaya sahip bir cep telefonu nadirdir. Ancak 6.28 inç ile elde ettiğiniz şey bu. 120 Hz ekran yenileme hızı ve 67 W hızlı şarj dahil diğer son teknoloji özellikler.

Xiaomi 12, 152,7 mm boyunda, 69,9 mm genişliğinde, 8,16 mm kalınlığında ve 180g ağırlığındadır. Bu telefon, tek elle ulaşmak için hala biraz büyük gibi görünse de ancak birçok el cihazından çok daha kolay yönetilebilir.

Daha küçük bir genel boyutun dezavantajı, açıkçası daha küçük bir ekrandır. Minimal çerçeveler ve %89,3 ekran-gövde oranı, Xiaomi’nin burada sunulan 6,28 inçlik panelde iyileştirme yapamayacağını ve FHD+ çözünürlüğünün (2.400 x 1.080, 419ppi) bol miktarda netlik sağladığını gösteriyor.

Pil ömrünü korumaya yardımcı olmak için 120 Hz maksimum yenileme hızına ve dinamik yenileme hızı ayarına sahip bir AMOLED paneli bulunuyor. Ayrıca 1.100 nit’lik en yüksek parlaklık ve Dolby Vision artı HDR 10+ desteği mevcut. 480Hz dokunmatik örnekleme hızı memnuniyetle karşılanır.

Hangi yapılandırma seçilirse seçilsin, iki 5G SIM’i destekler. Biyometrik kimlik doğrulama, doğru ve verimli bulduğum ekranın altındaki bir parmak izi sensörü aracılığıyla yapılıyor.

Xiaomi 12’de üç kamera var. Ancak yalnızca bir tanesi – ana 50MP f/1.88 geniş açı birimi – bu çözünürlükle eşleşiyor. Buna 13MP f/2.4 ultra geniş açılı (123°) kamera ve 5MP f/2.4 telemakro (3cm-7cm) kameralar eşlik ediyor.

Cihaz, Android Work 3.0 pil ömrü testi için PCMark altında 10 saat 34 dakika boyunca çalışmasını sağlayan 4500 mAh pil ile çalışıyor.

Xiaomi 12 Pro Akıllı Telefonun Özellikleri

Xiaomi 12 Pro, geçen yıl piyasaya sürülen üst düzey akıllı telefonu Mi 11 Ultra’nın halefi olarak karşımıza çıkıyor.

Xiaomi 12 Pro, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti sayesinde sorunsuz bir performans sergiliyor. Şık ve zarif tasarımı ile de dikkat çekiyor. Akıllı telefon tek elle kullanımı kolay ve parmaklara dayanıklı bir arka panele sahip.

Üç adet 50MP lensli üçlü arka kamera kurulumuna sahip olmasına rağmen, yakınlaştırma yetenekleri diğer akıllı telefonlar kadar iyi değil. 2x optik yakınlaştırması yeterli. Akıllı telefon ayrıca bir IP derecesine sahip değil, bu da suya dayanıklı olmadığı anlamına geliyor.

Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti, sorunsuz ve gecikmesiz performans sunar. Yoğun grafikli oyunlar oynamak bir zevktir. 120 Hz yenileme hızına sahip LTPO AMOLED ekrana sahiptir ve canlı, parlak ve aşırı izleme seansları için idealdir.

Exit mobile version