Xiaomi 12 Serisi Cihazların Çıkış Tarihi Ertelendi

Xiaomi 12 serisi çıkışı Aralık sonuna kadar olabilir. Snapdragon 8 Gen1 telefonu piyasaya süren ilk marka olmayabilir.

Geçen hafta Xiaomi’nin, 12 Aralık’ta Çin’de Xiaomi 12 ve Xiaomi 12X amiral gemisi telefonlarını duyurmak için bir lansman etkinliği düzenleyebileceği bildirilmişti. Yeni bilgiler, Çinli üreticinin Xiaomi 12X serisini Aralık ayı sonuna kadar açıklayacağını ortaya koyuyor.

Xiaomi 12 Snapdragon Gen1 Kullanan İlk Telefon Olmayabilir

Geçen yıl Xiaomi, Aralık ayında Xiaomi Mi 11 5G’yi Snapdragon 888 SoC destekli bir telefon piyasaya süren ilk marka olmak için duyurdu. Güvenilir bir tahminci, Xiaomi’nin bu yıl ilk Snapdragon 8 Gen1 amiral gemisi telefonunu tanıtmayacağını iddia etti.

Weibo’da Xiaomi Çin’in dahili bir belgesinin ekran görüntüsü ortaya çıktı. Bu görüntüye göre; şirket yeni bir ürünü duyurmak için 28 Aralık’ta bir basın toplantısı düzenleyecek. Söylentilere göre bu durum, Xiaomi 12 ve Xiaomi 12X’in 28 Aralık’ta resmiyet kazanabileceğini gösteriyor.

Moto Edge X İlk Telefon Olabilir

Tipster Digital Chat Station bile, Xiaomi’nin ürün lansman konferansının gelecek ayın sonunda planlandığını iddia etti. Xiaomi’nin Snapdragon 8 Gen1 destekli telefonu piyasaya süren ilk marka olmama ihtimalinin olduğunu da sözlerine ekledi. Bu, Snapdragon 8 Gen1’e sahip Moto Edge X’in; Xiaomi 12 serisinden önce resmi hale gelebileceğini gösteriyor.

Xiaomi 12 Serisi Telefonların Özellikleri

Raporlar, Xiaomi 12X’in Snapdragon 870 mobil platformu tarafından sürüleceğini; Xiaomi 12’nin ise Qualcomm’un yeni amiral gemisi SoC ile donatılacağını ortaya koydu. Her iki modelin de Full HD+ çözünürlük, 120Hz yenileme hızı olacak. Ayrıca ekran içi parmak izi sensörü sunan kavisli kenarlı AMOLED ekranla gelecek. Xiaomi 12X, 6.28 inç ekrana sahip olacak.

Yaklaşan Xiaomi 12, alt kısmında çok ince bir çene bulunan ince çerçevelere sahiptir. Dikdörtgen tasarımlı ve LED flaşlı periskopik zoom lense sahip olacak. Daha önce Xiaomi 12’nin, 200MP kamera sensörüne sahip olacağı ortaya çıkmıştı. Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un yaklaşmakta olan Galaxy S22 Ultra’da kullanmayı planladığı 200MP Olympus birimi olacak.

Xiaomi’nin İki Modeli De Hızlı Şarj Desteği İle Gelecek

Xiaomi 12X, 20 megapiksellik bir selfie kamerasına sahip olacak. Ayrıca her iki model de arkasında 50 megapiksellik bir ana kamera yer alacak. Xiaomi 12 yakınlaştırma kamerası ile gelecek. Dahası 12X, 67W hızlı şarj ve 33W hızlı şarj ile 5.000mAh pil barındıracak. Ayrıca Xiaomi 12, 100W hızlı şarj desteği ile gelecek. Unutmayın, şirket şimdi Mi serisi telefonları ‘Xiaomi’ olarak yeniden markalaştırdı.

Exit mobile version