Xbox ve Kojima yeni oyun için anlaşmaya yakın

Kojima Productions’ın bir sonraki projesinde Xbox ile birlikte çalışacağına dair raporlar birkaç aydır ortalıkta dolaşıyordu. Kojima ve stüdyosu Kojima Productions’ın bu yaz bir duyurusu veya oyunu olmamasına rağmen; Hideo Kojima’nın E3 2021 ve Summer Game Fest’ten çıkacağına dair söylentiler dönüyor. Bu büyük ölçüde Kojima hayranlarının daha sonra ne üzerinde çalışacağı konusunda bu kadar heyecanlı olmasından kaynaklanıyor. Ancak bunun altında bir dizi daha güvenilir rapor var. Söylenti olarak görülen en son örnek, şimdilik Kojima’nın Xbox ile bir ortaklık anlaşmasını imzalaya yakın olduğudur.


İlginizi Çekebilir: Xbox, Killer Instinct ile daha fazla çalışmak istiyor


JEFF GRUBB XBOX VE KOJIMA ORTALIKLIĞI İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Cuma günkü GamesBeat Decides podcast’inde paylaşılan GamesBeat’ten Jeff Grubb’a göre, Kojima şu anda şirket tarafından yayınlanan bir oyun için Xbox ile ortaklık kurmaya çalışıyor. Ancak bu anlaşma tam olarak tamamlanmadı. Ancak Grubb tarafından bazı son ayrıntıların paylaşılması dışında etkili bir şekilde bitmiş olarak ortaya çıkıyor. Ayrıca Grubb, anlaşmayla ilgili daha fazla ayrıntıyı yakında paylaşmayı planladığını söyledi. Hatta çok geçmeden sonuçlanmasını beklediğini ima etti.

Ancak Grubb, Kojima’nın Xbox ile ortaklığını farklı bir haberin parçası olarak gündeme getiriyor. Kısa süre önce Xbox, Portal ve Left 4 Dead’deki çalışmaları ile tanınan bir oyun tasarımcısı olan Kim Swift’i işe aldı.. Xbox, en son Google Stadia’da 2021’in başlarında oyun geliştirmeyi kapatana kadar bir rol üstlendiği için bulut oyunları kıdemli direktörü olarak Swift’i işe aldı. Grubb, Swift’in bir sonraki oyununda Kojima ile çalışmak üzere Xbox tarafından işe alındığını söyledi.

DETAYLI BİLGİ VERİLMEDİ

Grubb, Kojima’nın Xbox ile bir bulut oyunu üzerinde çalışacağı fikrini genişletmedi. Ancak Kojima daha önce bu olasılıktan bahsetmişti. 2019’da oyunların “önümüzdeki birkaç yıl içinde” akış hizmetlerine geçeceğine inandığını belirtti. Ayrıca, “yeni formatla çok ilgilendiğini” ve “üstlenmek istediği şeyin” bu olduğunu söyledi.

Tüm hesaplara göre, Kojima Productions’ın bir sonraki oyunu hala erken üretimde… İster bulut düşüncesi veya Xbox ile ortaklaşa oluşan olsun; herhangi bir oyunun piyasaya sürülmesi bir yana, halka duyurulmasına da yıllar var. Bununla birlikte, Kojima’nın planlarını çevreleyen sızıntıların sayısı göz önüne alındığında; geliştirme ilerledikçe proje hakkında raporlar almaya devam etmek şaşırtıcı olmaz.

Hideo Kojima’nın bir sonraki oyunu şu anda geliştirme aşamasında.

Exit mobile version