Xbox Series X ve Series S Türkiye’de ön siparişe açıldı

Microsoft’un daha önceden duyurduğu ve 10 Kasım’da satışa çıkaracağı oyun konsolları Xbox Series X ve Xbox Series S Türkiye’de ön siparişe açıldı. İnternetteki bir alışveriş sitesinden ön satışa çıkarılan bu iki konsol kısa süre içerisinde tükendi. Ancak ürünün fiyatındaki değişiklik gözlerden kaçmadı.

XBOX KONSOLLARININ ESKİ FİYATLAR NASILDI?

Xbox Türkiye’nin resmi internet sitesinden Series X için fiyat 7499 TL şeklinde belirlenirken, Series S’in fiyatı 4599 TL olarak açıklanmıştı. Ancak kısa süre içerisinde bu fiyat tablosu kaldırılmış, kaldırılmasının nedeni açıklanmamıştı.

WHATSAPP’A GELEN YENİ ÖZELLİK

XBOX SERiES X VE SERiES S’İN YENİ FİYATLARI

Türkiye’de ön siparişe çıkan ürünlerin şu anki fiyatı ise Series X 9.299 TL, Series S 5.399 TL olarak satışa çıkarıldı. Ayrıca konsoluna ek kontrolcü almak istiyorsanız 999 TL ödemek zorundasınız. Bu fiyat siyah, beyaz ve mavi renkli kontrolcülerin hepsinde aynıdır.

Bu durumda ilk açıklanan fiyat tablosuna göre bu iki konsola zam geldiği görüldü. Bunun nedeni olarak ek gümrük vergisinin yıl sonuna kadar devam etmesi gösterildi. Xbox Series X için 1800 TL, Series S için ise 700 TL civarında bir zam meydana geldi.

Bu iki yeni konsol 10 Kasım’da satışa çıkacak. Bu konsollarla birlikte uzun zamandır beklenen Assassin’s Creed Valhalla oyununu satışa sunulacak.

Xbox Series X özellikleri:

İşlemci: 8 çekirdekli 3.8 GHz AMD Zen 2

Ekran kartı: 12 teraflop AMD RDNA 2

RAM: 16 GB GDDR6

Depolama: 1 TB NVMe SSD

Işın izleme özelliği: Var

Maksimum çözünürlük desteği: 8K

Maksimum kare sayısı: Saniyede 120 kare

Xbox Series S özellikleri

İşlemci: 8 çekirdekli 3.6 GHz AMD Zen 2

Ekran kartı: 4 teraflop AMD RDNA 2

RAM: 10 GB GDDR6

Depolama: 512 TGB NVMe SSD

Işın izleme özelliği: Var

Maksimum çözünürlük desteği: 4K

Maksimum kare sayısı: Saniyede 120 kare

Exit mobile version