Xbox Series X ve S için yeni bir FPS Boost modu çıktı

Microsoft, mevcut oyunların daha iyi çalışmasını sağlayan en yeni Xbox Series X ve Series S konsolları için yeni bir FPS Boost özelliği başlatıyor. Microsoft daha önce en son Xbox konsolları için geriye dönük uyumlulukla kare hızlarını iyileştirmeye odaklanmış olsa da, FPS Boost’u, geliştiricilerin herhangi bir ek çalışma yapmasına gerek kalmadan eski oyunları iyileştirmek için özel olarak tasarlamış.

Bazı oyunlar kare hızlarını neredeyse ikiye katlayacak ve Microsoft, geriye dönük uyumlu başlıkların kare hızlarının dört katına çıktığı birkaç örnek gördüğünü söylüyor. FPS Boost’u destekleyen ilk oyunlar Far Cry 4, New Super Lucky’s Tale, Sniper Elite 4, UFC 4 ve Watch Dogs 2‘dir. İyileştirmeler oyunlara göre değişiklik gösteriyor. New Super Lucky’s Tale artık 120 fps‘ye kadar çalışıyor ve UFC 4 özellikle Xbox Series S’de 60 fps’lik performans veriyor.

FPS Boost ile çalışan oyunlar, tıpkı bugün Xbox Series X ve S konsollarında Hızlı Sürdürme veya otomatik HDR göstergelerinin göründüğü gibi, oyun kumandasındaki Xbox düğmesine bastığınızda çıkan yeni bir göstergeyle erişebilirsiniz.

Xbox’ta üst düzey bir program yöneticisi olan Paul Eng, “Bu sadece başlangıç” diyor. “Yaklaşan bir sistem güncellemesinde yeni menü simgelerini ve sistem ayarlarını kullanıma sunduğumuz için, yakında FPS Boost‘u içeren daha fazla başlığı duyurup yayınlayacağız.” Bu yeni kontrol paneli güncellemesi ilkbaharda çıkacak ve oyunlarda uyumluluk seçeneklerini değiştirme olanağı içerecek. Sağladığı etkiyi gerçekten görmek için otomatik HDR’yi devre dışı bırakabilir veya bu yeni FPS Boost özelliğini açıp kapatabilir veya oyunları orijinal biçimlerinde oynayabilirsiniz.

Exit mobile version