Xbox Series X, 2.500 TL Zamlandı!

Artan dolar kurunedeniyle Xbox Series X/S fiyatları, 18 günde 2.500 TL zamlandı.

Ülkemizde son zamanlarda artan döviz kuru,en çok da teknoloji ve oyun meraklılarını vurdu. Özellikle ülkemiz ithal edilen konsol fiyatlarında büyük artış medyana geldi. Öyle ki, Xbox Series X/S fiyatlarına zam geldi. 1 Kasım’da 7 bin TL olan ürün, bugün 9.499 TL’ye satılıyor.

Ülkemizde son günlerde doların ani yükselişi, özellikle teknolojik ürünlerin fiyatında yükselişe sebep oldu. Xbox Series X, 1 Ağustos 2021’de özellikle ülkemizde 6 bin TL civarı fiyata satın alınabiliyordu. Serbest piyasa sebebiyle de genelde 6.300 ila 6.900 TL aralığında satılıyordu. Ancak Kasım ayı ile birlikte konsolun fiyatı 7 bin TL ve üzerine çıktı.

Xbox Series X 9.499 TL!

Ancak son günlerde dolarda yaşanan gelişmeler bu fiyatları mumla aratır oldu. Son haberlere göre Xbox Series X almak isterseniz 9.300 TL civarında bir ücret ödemeniz gerekecek. Gözde teknoloji marketlerinde ise bu fiyat 9.499 TL’ye kadar yükseliyor.

Xbox Series S için de fiyatlar aynı şekilde yükselmiş durumda. Aynı Series X gibi Series S’nin de büyük fiyat farklılıkları oluştu. 1 Ağustos 2021’de 3.500 TL ve üzeri fiyatlandırılan bu ürün, şu anda 4.250 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Gözde teknoloji marketlerinde ise bu fiyatlar 5.599 TL’ye kadar yükseliyor.

PlayStation 5’in en büyük rakibi olarak gösterilen Xbox Series X, geçtiğimiz yıl kasım ayında ülkemizde satışa çıkmıştı.

Oyun konsollarındaki fiyatların döviz kurunun artmasına bağlı olarak bir süre daha yükselmesi muhtemel. Bu yükseliş tabii ki sadece Oyun konsolları özelinde Xbox ile sınırlı değil. PlayStation 5, akıllı telefon, laptop, bilgisayar ve parçaları gibi birçok üründeki fiyat artışı, dövizin yükselmesiyle devam edecek.

İlave gümrük vergisi ve kur sebebiyle 9 bin 299 TL’ye kadar çıkan konsol fiyatı, birkaç ay içinde döviz kurunun düşmesi ve ilave gümrük vergisinin düşürülmesi ile birlikte 7 bin 500 TL’ye kadar gerilemişti.

PlayStation 5′ e De Zam Geldi

Ülkemizde Sony’nin 7 bin TL’den satışa sunduğu PlayStation 5’in fiyatında da yükseliş oldu.  Ürünün fiyatı 13.500 TL dolaylarına dayanırken bu artışın devam edeceği tahmin ediliyor. Konsollardaki fiyat artışının bir diğer sebebi de dünya genelinde yaşanan çip kıtlığı. Dünya genelinde yaşanan bu çip kıtlığı sorununun çözülmesi halinde ise konsollarda fiyat düşüşü olması muhtemel.

Exit mobile version