Xbox oyunları artık Android’de oynanabilir

Microsoft, 16 orijinal Xbox ve Xbox 360 oyununun artık Xbox Cloud Gaming aracılığıyla Android’de oynanabileceğini duyurdu. Bazı başlıklar arasında Perfect Dark, Gears of War 3 ve orijinal Banjo-Kazooie bulunuyor.

Xbox Game Pass Ultimate üyeleri, oyunları bir Android telefona veya tablete aktarabilir. Microsoft, izleyicilerin eski oyunları oynamasına izin vermenin oyun geçmişini korumak için çok önemli olduğunu söyledi.

PUBG Lite Nisan sonunda kapanıyor

MICROSOFT XBOX OYUNLARININ ANDROID’DE OYNANABİLECEĞİNİ AÇIKLADI

Microsoft bir blog gönderisinde, “En eski bulut oyun ön izlememize kadar geri bildirimleri dinledik ve önceki nesil oyunların mobil cihazlarda kullanılabilir hale getirilmesi, topluluk tarafından en çok talep edilen özelliklerden biri oldu” dedi.

İşte artık Xbox Cloud Gaming (Beta) aracılığıyla kullanılabilen retro oyunların tam listesi:

Banjo-Kazooie
Banjo-Tooie
Double Dragon Neon
Fable II
Fallout: New Vegas
Gears of War 2
Gears of War 3
Gears of War: Judgment
Jetpac Refuelled (dokunmatik kontroller etkin)
Kameo
Perfect Dark
Perfect Dark Zero
The Elder Scrolls III: Morrowind
The Elder Scrolls IV: Oblivion
Viva Piñata (dokunmatik kontroller etkin)
Viva Piñata: TIP (dokunmatik kontroller etkin)

Xbox Game Pass Ultimate aboneliği şu anda konsolda ve Android cihazlarda mevcuttur ve 2021 baharında hizmeti PC ve iOS’a genişletme planları bulunuyor. Teknik olarak şu anda bahar sezonundayız, ancak Microsoft henüz kesin bir tarih açıklamadı.

Microsoft daha önce Xbox Cloud Gaming’i iOS’a getirmeyi denedi, ancak uygulama Apple tarafından iOS yönergelerini ihlal ettiği için engellendi. Xbox Cloud Gaming iOS’ta kullanıma sunulduğunda büyük olasılıkla bir web tarayıcısı aracılığıyla erişilecek. Google, Stadia’yı iPhone’lara ve iPad’lere bu şekilde getirdi.

Microsoft’un hizmetine eski oyunları sunduğunu görmek harika, çünkü bu oyunları hiç oynamamış kişilere neden klasik olarak kabul edildiğini görme fırsatı veriyor. Ve Banjo-Kazooie’nin cazibesini zaten deneyimlemiş olanlar için, geçmiş anıları yeniden yaşamak için bir fırsat.

Exit mobile version