xAI’ın Grok’u Açık Kaynak Oluyor

xAI'ın sohbet botu Grok açık kaynaklı hâle geliyor. Duyuru, Elon Musk tarafından yapıldı. Peki, neden bu adım atılıyor?

xAI'ın Grok'u Açık Kaynak Oluyor

Elon Musk, xAI’ın sunduğu sohbet botu olan Grok’un açık kaynak hâle geleceğini açıkladı. Yapay zekâ destekli asistan şu anda X’te (Twitter) Premium+ aboneleri tarafından kullanılabiliyor. Şirketin kurucusu Musk, bu hafta uygulanması beklenen bu planla ilgili başka herhangi bir ayrıntı paylaşımında bulunmadı.

Musk, şirketin bilgilerine ilk kez erişim imkânı sunmuyor. Tesla on yıl önce patentlerini açık kaynaklı hâle getirdi. Şimdi ise neredeyse her büyük otomobil üreticisi elektrikli otomobil yeniliğine uyum sağladı. X ayrıca geçen yıl “Sizin İçin” sayfasında yer alan gönderiler ile ilgili algoritmasını yayımladı. Tabii, bundan çok fazla bilgi elde edilemedi.

xAI Neden Grok’u Açık Kaynak Yapacak?

The Wall Street Journal tarafından da belirtildiği gibi, Musk, üçüncü taraf geliştiricilerin ve araştırmacıların Grok’un kodlarını incelemesine izin vererek modelin daha fazla benimsemesini istiyor olabilir.

Geliştirici topluluğu da Grok’u geliştirirken yararlanılabilecek çok faydalı geri bildirimlerde bulunabilir.

Grok’un açık kaynak hâle gelmesi, OpenAI’a bir meydan okuma olarak da görülmeye çok müsait. Musk, bu ayın başlarında kurucuları arasında yer aldığı ChatGPT geliştiricisine kâr amacı gütmeyen misyonundan uzaklaşarak önceliğini kâr elde etmeye verdiği iddiası ile dava açmıştı.

Exit mobile version