X ya da eski adıyla Twitter, başkalarını taklit etmeyi önlemek ve öncelikli destek gibi avantajlar sağlamak için ücretli abonelik alan sosyal medya kullanıcılarına gerçek kimliklerini kullanarak hesaplarını doğrulama imkânı sunmaya başladı.
Sosyal medya platformu, kimlik doğrulama hizmeti için Au10tix ile iş birliğine gitti. Kimlik doğrulama için gösterilen pencerede Au10tix’in bu verileri 30 güne kadar saklayabileceğinin bilgisi de veriliyor.
X’in doğrulama için oluşturduğu destek sayfası, kimlik doğrulama seçeneğinin çok sayıda ülkede mevcut olmasına rağmen Avrupa Birliği (AB), Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ve Birleşik Krallık’ta mevcut olmadığını gösteriyor. Bunun veri koruma yasalarından kaynaklı olması yüksek bir ihtimal olarak görülüyor.
X’te Kimlikli Doğrulama Sistemi Ne İşe Yarıyor?
Kimlikli doğrulama sistemi, şu anda neredeyse hiçbir fayda sağlamıyor. Şu anki hâli ile daha çok önceden atılan bir adım gibi görünüyor. Şirket, kimlikten elde edilen yaşa bağlı olarak bazı içeriklere yaş sınırı getirebileceğini söyledi.
Şirketin geleceğe yönelik planları arasında spam ve kötü niyetli hesaplara karşı koruma sağlamak gibi ek önlemler de yer alıyor.
Doğrulama rozetine sahip olan kullanıcıların rozetini inceleyen kullanıcılar, ilgili sosyal medya kullanıcısının kimlikle doğrulama yaptığını görebiliyor ancak bu bilgiyi yalnızca profil sayfasındaki mavi tik simgesine tıkladığında elde edebiliyor.
Şirket ayrıca kimlik doğrulaması yapılan kullanıcıların öncelikli destek alacağını söyledi ancak bunun ne anlama geldiğini öğrenmek için detaylarının paylaşılması gerekiyor.