Word Filigran Ekleme Nasıl Yapılır?

Word filigran ekleme adımlarını takip ederek belgelerin arka planına filigran ekleyebilir, kopyalanmamasını sağlayabilirsiniz.

Word filigran ekleme işlemini nasıl gerçekleştireceğinizi mi araştırıyorsunuz? Bu yazının sonunda Microsoft Word belgesine nasıl filigran eklenir sorusuna yanıt bulacaksınız.

Filigran, herhangi bir belgenin arka planına eklenen fotoğraf ya da bir veya birkaç kelimedir. Birçok amaçla kullanılabilir. Örneğin içeriğinizin kopyalanmamasını istediğinizi belirtmek için arka plana bir filigran ekleme yoluna gidebilirsiniz. Belgenin size ait olduğunu göstermek için bir isim ya da logo da ekleyebilirsiniz.

Word Filigran Ekleme Adımları Neler?

Word Filigran Ekleme Adımları Neler?

Word’de bir filigran eklemek için “Tasarım > Filigran” yolunu takip edebilirsiniz. Filigran seçeneğine tıkladıktan sonra önünüze bir dizi seçenek gelecektir. Dilerseniz bu seçeneklerden herhangi birini seçebilirsiniz. Bu seçenekler arasında şunlar yer alır:

Bu seçenekler üzerinde değişiklik yapmak isterseniz istediğiniz bir seçeneğin üzerine sağ tıklayın. “Özellikleri Düzenle” seçeneğine basın. “Adı” bölümüne filigranın adının ne olmasını istiyorsanız onu yazabilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra filigranın adı “Acil” ise sizin belirlediğiniz ad geçerli hâle gelecektir.

Bu seçenekleri dışarıda tutarak kendi filigranınızı oluşturmak isterseniz “Özel Filigran” seçeneğine basmalısınız. Bu yolu takip ederseniz yazının boyutu, tipi, rengini ve çok daha fazlasını değiştirebilirsiniz. Filigranın nasıl duracağını da aynı pencerede belirleyebilirsiniz. Filigranı geçerli hâle getirmek için “Tamam” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Peki, bu filigranı oluşturdunuz ama daha sonra belgenin bu filigran yüzünden çok da iyi görünmediğini fark ettiniz. Bu durumda hangi adımları takip ederek filigranı kaldırabilirsiniz? Gelin, öğrenelim.

Word Filigran Kaldırma Adımları Neler?

Word’de oluşturduğunuz bir filigranı kaldırmanız mı gerekiyor? Bu durumda “Tasarım > Filigran” yolunu takip edebilir ve “Filigranı Kaldır” seçeneğine basabilirsiniz. Bu adımların sonunda belge için hazırlanan filigran yok olacaktır.

Exit mobile version