Wix Site Kurma Nasıl Yapılır?

Wix site kurma işleminin kolayca yapılabilmesini sağlıyor. Peki, popüler hizmet üzerinden site nasıl oluşturulur?

Wix site kurma işleminin çok basit bir şekilde yapılabilmesini sağlıyor ancak sorunsuz bir kurulum için bazı adımların sırasıyla uygulanması gerekiyor. Kendi internet sitesine sahip olmak isteyen kişiler bu sebepten ötürü popüler hizmet üzerinden nasıl site açılacağını merak ediyor.

Çoğu kişi kendi ürettiği içerikleri internet üzerinden diğer kişiler ile paylaşmak istiyor. Bunu yapmanın en iyi yollarından bir tanesi de bir web sitesine sahip olmaktır. Oluşturulan bir web sitesi üzerinden ürettiğiniz içerikleri yayımlayabilirsiniz. Böylelikle içeriklerinizi diğer insanların da görmesini sağlayabilirsiniz.

Günümüzde internet sitesi oluşturulabilmesini sağlayan birçok platform bulunuyor. Bu platformlar arasında Wix de yer alıyor. Tüm dünyada çok popüler bir hizmet olan Wix, insanların kendilerine ait internet siteleri oluşturabilmesine olanak tanıyor.

Wix Site Kurma Adımları Neler?

Wix Site Kurma-1

Wix isimli popüler site oluşturma hizmeti üzerinden bir internet sitesi kurabilmek için uygulamanız gereken bazı adımlar bulunuyor. İlk önce dünya çapında çok sayıda kişi tarafından tercih edilen hizmetin internet sitesini ziyaret etmeniz gerekiyor.

Bilgisayarınızda bulunan internet tarayıcısı aracılığı ile hizmetin web sitesine girdikten sonra sayfanın orta kısmında yer alan “Başla” butonuna basın. Bunu yaptığınızda yeni bir sayfa ile karşılaşacaksınız. Açılan sayfa üzerinden hesap oluşturun.

Hesap oluşturma işleminin ardından “Başlayalım” butonunun üzerine tıklayın. Daha sonra karşınıza çeşitli sorular çıkacak. Bu soruları sırasıyla cevaplayın. Soruları yanıtladıktan sonra ister “Hemen başla” isterseniz “Bir şablon seçin” butonuna basın. Eğer şablona kendiniz karar vermek istiyorsanız “Bir şablon seçin” seçeneğini seçin.

Açılan sayfa üzerinden çok sayıda şablon ile karşılaşacaksınız. Hoşunuza giden bir şablonu kategoriler üzerinden çok daha kolay bir şekilde bulabilmeniz mümkün. Mouse imlecini beğendiğiniz bir şablonun üzerine götürün. Şablonun web sitesinde nasıl göründüğünü görebilmek için “Görüntüle” butonuna basın.

Eğer şablonu beğendiyseniz “Bu siteyi düzenle” butonuna tıklayın ve ardından düzenleme işlemini yapın. Bu işlemi gerçekleştirdikten hemen sonra “Kaydet” butonuna basın. Karşınıza iki farklı seçenek çıkacak. Eğer kendinize ait bir domain varsa “Kendi domaininizi bağlayın” seçeneğini seçin. Domaininiz yoksa “Wix.com’dan ücretsiz bir domain alın” seçeneğini seçin ve site ismini belirleyin.

“Kaydet ve devam et” butonuna tıkladıktan sonra “Yayınla” butonuna basarak web sitenizin kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Blogger ne kadar kazanır sorusunu yanıtladığımız yazıya bakabilirsiniz.

Exit mobile version