Windows Yeni Güncelleştirmeleri Arayamadı Hatası

Windows yeni güncelleştirmeleri arayamadı hatası mı veriyor? Yeniden güncelleme yapmanızı sağlayacak bu yöntemleri deneyin.

Windows yeni güncelleştirmeleri arayamadı hatası, kullanıcıların Microsoft’un Windows’u dış tehlikelere karşı güvende tutmak için yayımladığı güncellemeleri almasının önünde büyük bir engel oluşturuyor.

Son zamanlarda bununla ilgili yapılan şikâyet sayısında gözle görülür bir artış meydana geldi. Bilgisayarınızı güncel tutmak, yeni keşfedilen kritik güvenlik açıklarının kapatılmasını sağladığından güncellemeler Windows kullanıcıları tarafından oldukça önemseniyor. Güncelleme sırasında hata alan kullanıcılarsa çözüm yolu bulma arayışına giriyor.

Siz de bu kullanıcılardan biriyseniz endişelenmeyin, sorunu düzeltmenizi sağlayacak bazı yöntemler bulunuyor. Bu yöntemleri aşağıda sıraladık. Siz de aşağıdaki çeşitli çözüm yollarına başvurarak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Windows Yeni Güncelleştirmeleri Arayamadı Hatası Nasıl Çözülür?

Windows Yeni Güncelleştirmeleri Arayamadı Hatası Nasıl Çözülür?

1. Windows Update Sorun Gidericisini Çalıştırma

2. Bilgisayarı Yeniden Başlatma

Hata eğer geçici dosyalardan kaynaklı bir sorundan ötürü meydana geliyorsa bilgisayarı yeniden başlatmak sorunu çözmenizi sağlayacaktır. Bunu yapmadan önce saat ve tarih ayarlarının da doğru olduğundan emin olmanız gerekiyor.

3. Windows Update Geçmişini Temizleme

İşletim sürümünün Windows 10, Windows 11 gibi sürümlerinde güncelleme sorunu yaşıyorsanız bazı dosyalar eksik ya da hatalı olabilir. Bu sorunu çözmek için Windows Update geçmişini temizlemeniz gerekir.

4. Sistem Dosyalarını Kontrol Etme

Exit mobile version