Windows Update 0x80070002 Hatası Nasıl Çözülür?

Windows Update 0x80070002 hatası mı veriyor? Güncelleme yapmanızın önündeki bu hatadan kurtulmanızı sağlayacak yöntemleri deneyin.

Windows Update 0x80070002 hatası veriyorsa endişelenmeyin. Yaygın bir sorun olması dolayısıyla bu hata kodu ile Windows kullanıcılarının karşılaşma ihtimali oldukça yüksektir.

Neyse ki bu hatayı ortadan kaldırmak oldukça basittir. Bunun için hangi yöntemleri uygulamanız gerektiğini aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Windows Update 0x80070002 Hatası İçin Çözüm Yolları

Windows Update 0x80070002 Hatası İçin Çözüm Yolları

1. Tarih ve Saat Ayarlarını Kontrol Etme

Hatanın en olası sebeplerinden biri, yanlış saat ve tarih ayarıdır. Bilgisayarınızın saatinin otomatik olarak ayarlandığından emin olarak sorunu düzeltmeyi deneyebilirsiniz. Windows 7 ya da Windows 8 kullanıyorsanız görev çubuğunda yer alan saate tıklayabilir, tarih ve saat ayarlarını değiştirme seçeneğine basabilirsiniz.

Windows 10 kullanıyorsanız tarih ve saat ayarını “Ayarlar > Zaman ve Dil” yolunu takip edin, “Saati otomatik olarak ayarla” seçeneği etkin değilse etkinleştirin.

2. Windows Update Sorun Giderici’yi Çalıştırma

Windows Update Sorun Giderici, güncelleme yapmaya çalışırken herhangi bir sorunla karşılaşırsanız denemeniz gereken yöntemlerden biridir. Sorun Giderici’yi çalıştırmak için yukarıdaki adımları takip edin.

3. Kayıt Defteri Düzenleyicisini Kullanma

4. Sürücüleri Güncelleme

Sürücüleri güncel tutmak oldukça önemlidir. Uzun yolu tercih etmezseniz driver güncelleme programlarını kullanabilirsiniz. Bu programlar süreci sizin yerinize yönetecektir.

5. SFC Taraması Yapma

6. Virüsten Koruma Yazılımını Devre Dışı Bırakma

Üçüncü taraf virüsten koruma yazılımları, bilgisayarınızı güncellemenizi engelleyebilir. Bu yazılımları geçici olarak devre dışı bırakıp bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu adımlardan sonra güncelleme yapmayı deneyin.

Exit mobile version