Windows.old Nedir? Silinmeli mi?

Windows.old nedir, silinmeli midir, siliniyorsa nasıl silinir? Bu sorular üzerinden hareketle sorularınızı detaylı olarak yanıtlıyoruz.

Windows.old nedir

Windows.old nedir sorusuna yanıt arıyorsanız doğru yere geldiniz. Sizin gibi çoğu kullanıcı söz konusu klasörle karşılaşıp bu tür soruların cevabını araştırıyor. Bu klasör büyük bir çoğunlukla yeni Windows kurulduktan sonra görülmeye başlanır. İlk kez görenlerin kafasında ise belirli soru işaretleri oluşturabilir.

Klasör, bilgisayarınızda önemli bir yer kaplayabilir. Bu nedenle sizin için rahatsız edici olabilir. Peki, bu klasörü silmenin bir sakıncası var mıdır? İşte yazıda tam olarak bu noktalara değineceğiz ama ona geçmeden önce en çok yöneltilen soru ile başlayalım.

Windows.old Nedir?

Windows.old, belirli bir Windows sürümünden başka bir Windows sürümüne geçildiğinde oluşturulan bir klasördür. Klasör önceki Windows kurulumundaki dosya ve verileri içerir. Yeni sürümden memnun kalmamanız ya da yükseltmeden yana memnuniyetsizlik söz konusu olduğunda ilgili klasör eski sürümü geri yüklemek için kullanılabilir.

Yeni Windows kurulumuna başarılı bir şekilde aktarılamayan belirli dosyalara ihtiyacınız varsa Windows.old içinden o dosyayı bulmanız mümkündür.

Windows sistem dosyalarından yüklü programlara ve kullanıcı hesabı ile ilgili ayarlardan yüklenen dosyalara kadar her türlü eski verinin depolandığı klasör, kullanıcının Windows’un eski sürümüne geri dönmek istemesi ya da eski sistemdeki belirli bir dosyaya ihtiyaç duyması ihtimali göz önünde bulundurularak oluşturulur.

Eski Windows kurulumundaki dosyaları kurtarmak isterseniz dosya gezgininden ana diske (genellikle C olur) girip Windows.old klasörünü açabilirsiniz. Bu klasörde yer alan dosyaları tarayarak ihtiyacınız olan dosyalara hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Windows.old Silinmeli mi?

Bu tamamen Windows kullanıcısına bağlıdır. Eski Windows kurulumu ile olan tüm ilişkinize son vermenizin önünde eski kurulumdan bir dosyaya ihtiyacınızın olması gibi bir engel bulunmuyor ise silebilirsiniz.

Windows.old klasörünü silmek, kullanıcılara dezavantaj yaratmaz. Mevcut Windows kurulumu ile bir problem görmüyorsanız, eski sürüme geçmek ya da eski kurulumdan kalan bir dosyayı kullanmak istemiyorsanız ilgili klasörü silebilirsiniz.

Windows.old Klasörü Silme Adımları

Exit mobile version