Bilgisayarı Korumak İçin Windows Defender Yeterli mi?

Bilgisayarı dışarıdan gelecek tehditlere karşı korumada Windows Defender yeterli mi, başka bir yazılım da kullanılmalı mı? Cevapladık.

Bilgisayarı tehditlere karşı korumak için Windows Defender yeterli mi yoksa alternatif virüsten ve siber tehditlerden koruma yazılımlarını da birlikte kullanmak gerekiyor mu?

Açıkçası bu soru çoğu Windows işletim sistemine sahip bilgisayar kullanıcısının cevabını merak ettiği bir sorudur ve bilgisayarın nasıl kullanıldığını bilmeden buna tam olarak bir cevap vermek mümkün değildir.

Defender’ı özellikleri, avantajları ve sağladığı koruma bakımından yorumlamak gerekirse eskisine kıyasla çok iyi olduğu söylenebilir. Windows 10’dan önce Windows Defender kelimenin tam anlamıyla korkunçtu.

Microsoft da bunun farkına vararak Windows 10 ile virüsten koruma yazılımında büyük bir değişikliğe gitti ve Defender, Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemlerinde daha iyi bir koruma sunmaya başladı.

Ücretli antivirüs yazılımlarında bulunan birçok özellik, Windows 10’dan itibaren daha iyi bir şekilde ele alınmaya başlanan Windows Defender’da da bulunuyor.

Peki, bu artık ayrıyeten bir virüsten koruma yazılımı indirmemize gerek olmadığı anlamına mı geliyor? Aslına bakarsanız tam olarak değil. Çoğu kullanıcının hâlâ bu yazılımlara ihtiyacı var. Bunun nedenine ise hemen aşağıda detaylı bir şekilde yer vereceğiz.

Koruma Konusunda Windows Defender Yeterli mi, Değil mi?

Koruma Konusunda Windows Defender Yeterli mi?

Windows Defender, kötü amaçlı yazılımları engelleme açısından yeterlidir ama kimlik avı girişimlerini önleme konusunda diğer siber güvenlik yazılımlarının biraz gölgesinde kalıyor.

Defender, belki de bundan seneler önce arka planda çalışmasından bile rahatsızlık duyulan bir yazılımdı. Birçok Windows kullanıcısı tarafından gereksiz, işe yaramayan bir yazılım olarak görülüyordu ama geldiği noktada büyük bir rol üstleniyor ve kullanıcılara tehditlere karşı koruma sağlıyor.

Defender, diğer siber güvenlik şirketleri tarafından sunulan hizmetlere alternatif sunmakta da çok iyi değildir. Örneğin virüsten koruma yazılımı satan şirketler artık yedekleme, VPN, şifre yöneticisi gibi araçlar da sunuyor.

Bu araçlar artık içinde bulunduğumuz dijital çağın en gerekli araçlarından birkaçı konumundadır. Ne var ki Microsoft’un odaklandığı kısımda bunlar yer almıyor.

Sizin için bunların bir önemi yoksa, kimlik avı tehditlerine karşı tedbirli olduğunuzu düşünüyorsanız Windows Defender’ın artık yeterli bir güvenlik yazılımı olduğu söylenebilir. Koruma katmanını arttırmak isterseniz ücretli virüsten koruma yazılımlarını da indirebilirsiniz.

Exit mobile version