Windows Biçimlendirmeyi Bitiremedi Hatası ve Çözümü

Windows biçimlendirmeyi bitiremedi hatası alıyorum, ne yapmalıyım diye merak ediyorsanız rehberimizdeki yöntemleri uygulayın.

Windows Biçimlendirmeyi Bitiremedi Hatası

Windows biçimlendirmeyi bitiremedi hatası mı alıyorsunuz? Bu hatanın karşınıza birden fazla nedenden dolayı çıkabilir ama çözülemeyecek bir hata değildir. Bu sorundan birkaç dakika içinde kurtulmak için rehberimizde yer alan çözüm yollarına başvurabilirsiniz.

Bu yöntemlere geçmeden önce olası nedenlere kısaca değinmek gerekiyor. Hatanın görülmesinin birincil nedenleri arasında sürücüye kötü amaçlı yazılım bulaşması, sürücünün boş olması ve sürücünün fiziksel hasar görmüş olması vardır.

Sorunun muhtemel nedenlerini bildiğinize göre artık bütün ihtimalleri göz önünde bulundurarak bir arada topladığımız yöntemlere geçebiliriz.

Windows Biçimlendirmeyi Bitiremedi Hatasının Çözüm Yolları

Biçimlendirme hatası aldığınızda bu yöntemlere başvurarak sorundan kurtulabilirsiniz. Bu yöntemlerden hangisinin nasıl kullanılacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Bilgisayarı Kötü Amaçlı Yazılımlara Karşı Tarama

Bu hata ile karşılaşılmasının en önemli nedenlerinden biri, bilgisayara kötü amaçlı yazılım bulaşmasıdır. Sorunun bundan kaynaklı olup olmadığını öğrenmek için virüsten koruma programları ile bilgisayarınızda tam sistem taraması gerçekleştirin.

Üçüncü taraf virüsten koruma yazılımlarının yanı sıra Windows’un güvenlik duvarını da etkinleştirmeyi unutmayın. Microsoft’un işletim sistemleri ile gelen güvenlik duvarı, cihazınızın her zaman güvende olmasını sağlar.

Disk Yönetimi’ni Kullanma

Biçimlendirme yaparken karşılaştığınız bu sorun hâlâ devam ediyorsa Disk Yönetimi’ni kullanarak biçimlendirmeyi deneyebilirsiniz. Bunun için şu adımları takip etmeniz yeterli olacaktır:

Talimatları takip ettikten sonra biçimlendirme başarı ile sonuçlanırsa sürücünün doğru bir şekilde biçimlendirilmiş olması gerekiyor.

Sürücüyü Onarma

Komut İstemi’ni Kullanma

Exit mobile version