Windows 80072EFE Hatası Veriyor, Nasıl Çözülür?

Windows 80072EFE hatası mı veriyor? Bu çözüm yollarını tek tek uygulayabilir, sorunu sonsuza kadar ortadan kaldırabilirsiniz.

80072EFE hatası, Windows 7’de karşılaşılan bir güncelleme hatasıdır. Bu sorun yüzünden daha önce yayımlanan bir güncellemeyi kullanamayabilirsiniz. Üstelik ortada hiçbir sorun olmamasına ya da en azından sizin bu şekilde düşünmenize rağmen birden ortaya çıkabilir.

Peki, bu hata kodu ile karşılaşıldığında ne yapmak gerekir? Bu Windows güncelleme hatasını nasıl çözüme kavuşturacağınız aşağıda yer alan yöntemlerle açıklanmıştır. Bu yöntemleri uygulayarak sorundan kurtulabilirsiniz.

Windows 80072EFE Hatası İçin Çözüm Yolları

Windows 80072EFE Hatası İçin Çözüm Yolları

1. KB3138612 Güncellemesi İndirme

Microsoft KB3138612 güncellemesini yama arama sayfasından bulun. Bu sayfada birden fazla güncelleme ile karşılaşacaksınız. 64-bit kullanıyorsanız “x64 Tabanlı Sistemler İçin Windows 7 Güncelleştirmesi (KB3138612)”, 32-bit kullanıyorsanız da “Windows 7 Güncelleştirmesi (KB3138612)” seçeneğinin yanında yer alan “Yükle” butonuna tıklayın.

Güncellemeyi gerçekleştirdikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Bu adımları uyguladıktan sonra sorununuz büyük bir ihtimalle çözüme kavuşacaktır.

2. Virüsten Koruma Yazılımlarını Devre Dışı Bırakma

Bir güncelleme indirdikten sonra cihazınızı güncelleyememenizin sebebi, üçüncü taraf virüsten koruma yazılımı olabilir. Windows işletim sistemi için gerekli güncellemeleri uygulamanızın önündeki engelin antivirüs programları olup olmadığını kontrol etmek için kullandığınız virüsten koruma yazılımını geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.

Bu yöntemi uygulamak eğer sorununuzun ortadan kalkmasını sağlarsa virüsten koruma yazılımını kalıcı olarak kaldırmayı veya farklı bir virüsten koruma yazılımını kullanmaya başlamayı düşünebilirsiniz.

3. Windows Update İçin Sıfırlama Yapma

Exit mobile version