Windows 12 Yolda Olabilir!

Microsoft, Windows 12 için çalışmalara başlamış olabilir. İddiaya göre her 3 yılda bir yeni Windows döngüsüne geri dönüldü.

Windows 12 Çıkış Tarihi

Microsoft, Windows 12 için kollarını sıvamış olabilir. Windows Central’e göre Microsoft, Windows’un ana sürümlerini yayımlama şeklinde değişikliğe gidiyor. Bu, kullanıcılar daha Windows 11’i bile Windows 10 kadar yaygın bir şekilde kullanamadan 12 sürümünün kullanıma sunulmasının muhtemel olduğu anlamına geliyor.

Windows 12 Ne Zaman Çıkacak?

Windows’un en yeni sürümü, 2024 yılında çıkabilir. Windows Central, Microsoft’un 3 yıllık ana sürüm döngüsüne geri döndüğünü ileri sürdü. Bu da Windows’un bir sonraki sürümünün 2024 yılına denk geleceğini gösteriyor.

Microsoft, 2015 yılında Windows 10’u piyasaya sürdüğünde 3 yılda bir yeni sürüm piyasaya sürme döngüsünden uzaklaşmıştı. Bir Microsoft çalışanı, Windows 10’u Windows’un son sürümü olacağını belirtmiş ve bunun üzerine bir sürüm daha çıkmayacağını, mevcut sürümün güncellemelerle desteklenip geliştirileceğini açıklamıştı.

Microsoft’tan hiçbir zaman bu konu hakkında yapılan açıklamanın üzerini çizecek bir açıklama gelmedi. Ne var ki Windows 11’in piyasaya sürülmesi ile Microsoft’un planlarında değişikliğe gidildiği ortaya çıktı.

Microsoft hem Windows 10 hem de 11 için güncelleme sıklığını yıllık yaptı. Microsoft’un planlarındaki değişikliğin en büyük göstergesi olan Windows 11 göz önünde bulundurulduğunda Windows’un yeni bir sürümünün gelmesi oldukça muhtemel görünüyor.

Şu ana kadar Microsoft’un Windows 8.1 gibi bir sürüm piyasaya sürme planı olduğuna ilişkin herhangi bir söylenti ortaya atılmadı. Yine de yeni Windows sürümünün yolda olup olmadığı kesin değil. Ne de olsa Microsoft, Windows yol haritası hakkında resmî bir açıklama yapmadı. Bu nedenle söylentilerin zamanla çoğalması muhtemel.

Exit mobile version