Windows 11 Zorla Kapatma Özelliği Alıyor

Windows 11 zorla kapatma özelliği ile görev yöneticisine ihtiyaç duyulan günleri geride bırakacak. Peki, özellik ne zaman sunulacak?

Windows 11 Zorla Kapatma Özelliği Alıyor

Windows 11 zorla kapatma özelliği ile çöken, yanıt vermeyen programları kapatmak için görev yöneticisine olan bağımlılığı ortadan kaldırabilir. Microsoft, görev çubuğunda yer alan program simgelerinin üzerine sağ tıklayarak “Pencereyi kapat” seçeneğinden farklı olarak direkt görevi sonlandırma işlevini yerine getiriyor.

Bu özellik zaten Mac kullanıcıları tarafından kullanılabilen özelliklerden biriydi. Windows kullanıcıları da artık görev yöneticisini kullanmak zorunda kalmadan çökmüş ve yanıt vermeyen uygulamaları doğrudan görev çubuğunu kullanarak kaldırabilecek.

Bu özellik ile uygulamaları doğrudan kapatmaya zorlamak için yanıt vermeyen uygulamanın görev çubuğundaki simgesinin üzerine sağ tıklamak ve “Zorla Kapat” seçeneğine basmak yeterli oluyor.

Windows 11 Zorla Kapatma Özelliği Ne Zaman Gelecek?

Bu özellik ilk olarak Windows 11’in ilk geliştirme aşamalarında görülmüştü. The Verge tarafından aktarılan bilgilere göre Microsoft, bu hafta düzenlenen bir konferansta söz konusu özelliği yakında kullanıma sunacağını doğruladı.

Microsoft’un yakında Windows 11 kullanıcılarının deneyimine sunacağı pek çok kullanışlı özellik bulunuyor. Yakında kullanıcıların sahip olacağı özelliklerden biri de bir süre önce Bing arama motoruna ve Edge web tarayıcısına getirdiği yapay zekâ desteği olacak. Bu özellik sayesinde kullanıcılar Windows 11’de hemen hemen tüm işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecek.

Teknoloji devi, yapay zekâ destekli asistanın nasıl çalışacağını gösteren bir video da yayımladı. Bu videoda Windows Copilot’un kullanıcıların işlerini nasıl kolaylaştıracağını gözler önüne seren birçok etkili örnek yer aldı.

Exit mobile version