Windows 11 Yapay Zeka ile Daha Kullanışlı Oluyor

Windows 11 yapay zeka desteğine kavuşuyor, kullanıcılar için belirli işlemleri gerçekleştirmek çok daha kolay hale geliyor.

Windows 11 Yapay Zeka ile Daha Kullanışlı Oluyor

Windows 11 yapay zeka desteğine kavuşarak kullanıcılara hemen hemen her konuda yardımcı olmaya başlıyor.

Microsoft, OpenAI isimli yapay zeka araştırma şirketine yaptığı büyük yatırımdan beri başta Bing arama motoru ve Edge web tarayıcısı olmak üzere birçok sunduğu hizmeti yapay zeka çözümleri ile önemli bir yol katetmesini sağladı.

Yapay zeka alanında son bir yıl içinde en çok hareketlilik gösteren şirketlerden biri olan Microsoft, Windows Copilot özelliği ile Windows 11 kullanıcılarına da her konuda yardımcı olmaya başlıyor.

Windows 11 Yapay Zeka Sayesinde Neler Yapabilecek?

Microsoft tarafından yapılan duyuruda Windows 11’in insanların kolay bir şekilde harekete geçmesine ve işlerini yapmasına yardımcı olmak için yapay zeka asistanını sunacak olan ilk işletim sistemi olacağına işaret edildi.

Bu atılacak adımlarla birlikte yerleşik olarak gelen Windows uygulamaları ile etkileşim kurmak mümkün olacak. Örneğin kullanıcı dosya gezgininden bir PDF dosyasını seçip sohbet alanına sürükleyip PDF içeriğinin özetini çıkarmasını isteyebilecek. Spotify uygulaması üzerinden belirli bir türden müzik açabilecek. Adobe Express ile yaptığı bir görseli Teams üzerinden çalışma arkadaşlarına iletebilecek.

Windows Copilot Nasıl Açılır?

Windows Copilot’u bulmak ve açmak oldukça kolay. Görev çubuğunun ortasında yer alıyor. Copilot açıldıktan sonra mevcut uygulama veya pencereler hâlâ açık kalmaya devam edecek. Microsoft’un sunduğu yapay zekâ destekli yardımcı asistan ise talimatınızı almak üzere yan tarafta bekleyecek.

Copilot şimdilik tüm Windows 11 kullanıcı tarafından kullanılamıyor. Haziran ayında sınırlı olarak kullanıma sunulmaya başlanacak. İlerleyen zamanlarda ise yavaş yavaş herkese sunulacak.

Exit mobile version