Windows 11 Sizin Sesinizle Konuşabilecek

Windows 11, kullanıcının sesi ile konuşmasını sağlayan "Speak for Me" adlı yeni bir özelliğe kavuşuyor. Peki, özellik nasıl çalışacak?

Windows 11 Sizin Sesinizle Konuşabilecek

Yakın zamanda sunulan Windows 11 build 26052, değişiklik notlarının altına gizlenmiş birkaç ilginç özellik içeriyor. Detayların üzerinde durmayı ihmal etmeyen Windows Insider’larının tespit ettiği gibi Microsoft, Windows 11 için “Speak for Me” isimli yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Yeni özellik şu anda çalışmıyor ancak yine de gelecek özelliği kontrol etmek için ayarlardan etkinleştirilebiliyor.

Windows 11’de Speak for Me Nasıl Çalışacak?

Özelliğin arkasındaki temel fikir, kullanıcıların işletim sistemine kendi sesleri ile konuşmalarını sağlamak için onları seslerini kullanarak eğitmesine dayanıyor. Apple da yakın zamanda aynı özelliği ortaya çıkardı. Neowin tarafından aktarılan bilgilere göre bu özellik yakında Windows 11’e de gelecek.

Diğer erişilebilirlik özellikleri gibi Speak for Me’nin de hızlı erişim için özel bir klavye kısayolu mevcut olacak. Ayarlar uygulamasına göre Control + Windows + T tuşlarına basmak, Speak for Me özelliğini hızlıca kullanmaya başlamayı sağlayacak.

Bu özelliğin tam olarak nasıl çalıştığı hakkında bilgi veren birkaç bağlantı da bulunuyor ama ne yazık ki özelliğin kendisi gibi bunlar da çalışmıyor. Sadece Microsoft’un gizlilik bildirimi gibi yerlere yönlendiriliyor.

Bu özellik resmî olarak kullanıma sunulduğunda Microsoft muhtemelen söz konusu bağlantıları da güncelleyecek.

Exit mobile version