Windows 11 Önerilenler Kapatma Nasıl Yapılır?

Windows 11 önerilenler kapatma işlemini nasıl gerçekleştireceğinizi mi merak ediyorsunuz? Bu dört basit adımı uygulayın.

Windows 11 Önerilenler Kapatma

Microsoft, Windows 11 ile başlat menüsüne son açtığınız dosyaları ekleyerek onlara yeniden erişmeniz gerekmesi hâlinde hızlıca erişim olanağı sundu. Bu, özellikle gün içinde bilgisayarında çok fazla belge düzenlemesi gereken kişiler için zamandan tasarruf ettiren bir özellik olsa da bazıları çeşitli nedenlerle Windows 11 önerilenler kapatma işlemine ihtiyaç duyabiliyor.

Bu bölümden kurtulmak istemenizin nedeni, ona hiç ihtiyaç duymamanız dahi olabilir. Sebebiniz ne olursa olsun, bu rehberde yer alan adımları takip ederek önerilenler bölümünü başlat menüsünden gizleyebileceksiniz.

Windows 11 Önerilenler Kapatma Adımları

Windows 11’de başlat menüsünde kimilerine göre zamandan önemli ölçüde tasarruf ettiren kimilerine göreyse çok gereksiz bir bölüm olan önerilenler kısmını kaldırmak için yukarıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

Bu adımları nasıl uygulayacağınızla ilgili daha detaylı bilgi edinmek için dilerseniz gelin, yukarıdaki her maddeyi aşağıda daha ayrıntılı şekilde ele alalım.

Ayarlara Girme

Windows 11’de ayarları açmanın birçok yolu bulunuyor. Aşağıdaki yöntemlerden hangisini daha kolay buluyorsanız onu seçebilirsiniz.

Kişiselleştirme Bölümüne Girme

Ayarlar bölümünde yer alan kişiselleştirme bölümü arka plan, renkler, temalar, kilit ekranı, başlat, görev çubuğu, yazı tipleri gibi tamamen arayüzle ilgili özelleştirmeler yapabileceğiniz bir bölümdür. Önerilenler kısmı başlat menüsünde olduğu için kişiselleştirme bölümünü açmak gerekiyor.

Başlat Seçeneğine Tıklama

Kişiselleştirme bölümünde yer alan başlat seçeneği, başlat menüsünü özelleştirmenize olanak tanır. Bu bölümde birçok seçenek mevcuttur ve buna önerilenler kısmını gizlemenizi ve yeniden göstermenizi sağlayacak seçenek de dahildir.

Başlat menüsünde önerilenler kısmında yer alan dosyaları gizlemek için “En son açılan ögeleri Başlat Menüsü, Atlama Listeleri ve Dosya Gezgini’nde göster” seçeneğinin yanındaki butona basarak seçeneği devre dışı hâle getirin.

Exit mobile version