Windows 11 Denetim Masası Taşınıyor!

Windows 11 Denetim Masası ihtiyacını ortadan kaldırabilecek bir güncelleme alacak. Microsoft, taşıma işlemini sürdürüyor.

Windows 11 Denetim Masası Taşınıyor!

Windows 11 Denetim Masası kullanımına artık ihtiyaç duyulmamasını sağlayacak bir güncelleme ile kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Microsoft, Denetim Masası’nı yavaş yavaş kullanımdan kaldırırken daha fazla bölüm ayarlara taşınıyor.

Bu yeniliğin bir sonraki Windows güncellemesinin bir parçası olarak gelmesi bekleniyor. Kullanıcıların artık denetim masasına gerek duymadan işlerinin büyük bir kısmını ayarlar üzerinden gerçekleştirebileceği bir dönem başlıyor.

Windows 11 Denetim Masası İhtiyacını Kaldıran Güncelleme Alacak

Microsoft, işletim sisteminin son sürümü olan Windows 11 ile “Ayarlar” uygulamasını baştan aşağı bir kez daha ele aldı. Denetim Masası’nda mevcut birçok seçeneğe artık ayarlar uygulamasından da erişilebiliyor. Örneğin bir yazı tipi yüklemek istiyorsanız bunu ayarlardan hızlı ve kolay bir şekilde yapabiliyorsunuz.

Yeni yayımlanacak olan bir güncelleme ise Windows 10’da başlanan taşıma işleminin hâlâ sürdüğünün bir göstergesi olarak görülüyor. Bu güncelleme sayesinde kullanıcılar eğer işlerini Ayarlar uygulaması üzerinden gerçekleştirmeye alışırsa Denetim Masası da tarihe karışabilir.

Windows Latest tarafından aktarılan bilgilere göre şirketin uzun vadeli planları arasında Denetim Masası’ndaki bütün seçenekleri Ayarlar uygulamasına taşımak olduğu iddia ediliyor.

Taşıma işlemi şu anda devam ettiğinden en azından şimdilik Denetim Masası’nın sonu gelmiş değil. Çoğu önemli bölüme hâlâ Denetim Masası üzerinden erişilebiliyor fakat bütün seçeneklerin Ayarlar uygulamasına taşınması hâlinde Denetim Masası’nın varlığını sürdürmesine de gerek kalmayabilir. Microsoft da bunun bir sonucu olarak Denetim Masası’nı tamamen kullanımdan kaldırabilir.

Exit mobile version