Windows 11 Beta 6 yayınlandı!

Microsoft yakında yeni Windows 11’i piyasaya sürecek. Bu sürümden önce test sürümleri gelmeye devam ediyor ve son olarak Windows 11 Beta 6 kullanıcılara sunuldu. Eğer bir Windows 10 kullanıcısıysanız, yeni işletim sistemine yükseltme ücretsiz olacaktır. Resmi çıkış tarihi henüz belli değil. Ancak Windows 11’in önümüzdeki aylarda gelmesi bekleniyor. Kullanıcılar gelir gelmez yeni işletim sistemine tıpkı Windows 10’da olduğu gibi güncelleme yapabilecekler. Masaüstü veya dizüstü bilgisayarınız minimum gereksinimleri karşılıyorsa bunu yapma şansınız var.


İlginizi Çekebilir: Google, 2 Milyar Chrome kullanıcısını uyardı


Windows Insider programının bir üyesi olmanız durumunda, sanal masaüstü, ek düzenler, widget’lar ve yeni Microsoft Store’u içeren bazı yeni özellikleri test etmek için ilk Windows 11 Insider Önizleme’yi indirebilirsiniz. İlk olarak, Windows 10 çalıştıran bilgisayarınızın Windows 11’e ücretsiz yükseltme için uygun olup olmadığına bakın. Özellikler için Microsoft’un sitesinden tüm ayrıntıları kontrol edin.

Windows 11 Beta 6 nasıl yüklenir?

Windows 11 Insider programıyla, Windows 11’in ilk Insider Preview derlemesini kolayca indirin. Ancak beta sürümlerinde genellikle hatalar olduğunu unutmayın. Beta sürümünü birincil cihaza indirmemeye çalışın. Bunun yerine bir test cihazında deneyin. Aşağıdaki adımlar, Windows 11 Insider Preview derlemesini nasıl indireceğinizi anlatacaktır.

1. Sisteminizin Windows 10 işletim sisteminin lisanslı sürümünde çalıştığından emin olun.

2. Ayarları ve ardından güncellemeyi açın.

3. Şimdi başlamak için bir hesap seçin. Microsoft hesabına bağlanmak için ‘+’yı seçin ve devam edin.

4. Tüm talimatları dikkatlice izleyin. Beta kanalını (erken benimseyenler için); yayın önizleme kanalını (yayınlanmadan önce en son sürümü isteyenler); geliştirme kanalını (geliştiriciler için) içeren istediğiniz kanalı seçin.

5. Tüm gizlilik bildirimini ve şartlarını kontrol edin ve onaylayın.

6. Şimdi sistemi yeniden başlatın. Önizleme yapılarını indirmeden önce veri ayarlarının doğru olduğundan emin olun.

7. Son olarak, güncelleme ve güvenlik ile Windows güncellemesinin takip ettiği ayarlara gidin. Seçtiğiniz ayarlara göre en son Insider Preview’ı görebileceğiniz “güncellemeleri kontrol et” ibaresinin üzerine dokunun.

Son sürümle Windows 11 nasıl yüklenir?

Windows 11, tüm Windows kullanıcıları tarafından kullanılır hale gelir gelmez; “Sistem Ayarları”na ve ardından “Güncelleme ve Güvenlik”, Windows Güncelleme’ye gidin. Daha sonra güncellemeleri kontrol et seçeneğine dokunun. Güncelleme, uyumlu dizüstü bilgisayarınız veya masaüstünüz için mevcutsa, “İndir ve yükle”ye tıklayarak Windows 11’i bilgisayarınıza indirin.

Exit mobile version