Windows 10’a video düzenleme aracı

Windows 10 şu anda Xbox uygulamasının bir parçası olan yerleşik video kayıt aracını kullanıyor. Uygulamalarda ve oyunlarda eylemlerinizin basit bir videosunu kaydetmeniz gerekiyorsa bu uygulamayla kayıt gerçekleştirebiliyorsunuz. Video ve GIF kaydetmeyi ve düzenlemeyi sizin için kolaylaştırmak amacıyla Microsoft, Windows 10 için yeni basit bir araç üzerinde çalışıyor.

Ekran kaydı, Microsoft’un Windows 10’da bir süredir kaçındığı bir özellikti. Gelecekteki bir PowerToys güncellemesiyle, Microsoft nihayet hızlı bir ayar geçişi ve tanıdık bir kullanıcı arayüzüne sahip basit bir video ve GIF kaydetme özelliği olan bir program getiriyor.

WINDOWS 10’DA VIDEO VE GIF OLUŞTURABİLECEKSİNİZ

Bu yeni araç, masaüstünüzün ve uygulamalarınızın videolarını oluşturmanıza olanak tanır. Ayrıca GIF de oluşturabilirsiniz, ancak en azından şimdilik videolarınızı GIF’e dönüştüremeyeceksiniz.

Aynı şekilde Microsoft, videoların veya GIF’lerin kalitesini ve uzunluğunu özelleştirmenize yardımcı olacak bir düzenleme aracı da getiriyor.

Şu anda “Video GIF Yakalama” olarak adlandırılan bu yeni aracın, Win + Shift + R tuşunu basılı tuttuğunuzda Windows 10’un ekran kaydedicisi hemen başlatılıyor.

Kayıt özelliği çok gecikti ancak Xbox Game Bar ve üçüncü taraf araçları kullanılarak her zaman mümkün oldu.

Microsoft’un yerel kayıt uygulaması, ScreenToGIF ve diğer uygulamalar gibi özellik ağırlıklı uygulamalara bir alternatif olacaktır.

AKILLI SAATLERE ŞIK DOKUNUŞLAR

Microsoft, amacın temel düzenleme seçenekleriyle “verimli kayıt” deneyimi sunmak olduğunu söylüyor. Uygulama ile, ekranınızı karartmak ve video veya GIF kayıt arayüzünü yukarı çekmek için Windows + Shift + R tuşlarına basabilirsiniz. Bu da dikdörtgen bir ekran görüntüsü veya tam ekranın bir ekran görüntüsü çizmenize olanak tanır.

Alanı seçtikten sonra, Windows uygulaması ekranı video veya GIF için kaydetmeye başlayacaktır. Duraklat düğmesine tıklamak sizi doğrudan uygulamaya götürür ve oradan medya içeriğini düzenleyebilirsiniz.

Yukarıdaki ekran görüntülerinde görebileceğiniz gibi, deneyim Windows 10’un Snip and Sketch uygulamasına benzer.

Microsoft, Snip and Sketch, Xbox Game Bar, Photos ve daha fazlası gibi diğer Windows uygulamalarına benzeyen tanıdık bir etkileşim deneyimi kullanmayı planlıyor.

Proje hala geliştirmenin ilk günlerinde ve Microsoft şu anda PowerToys kullanıcılarından geri bildirim istiyor, bu nedenle Microsoft’un yerel video düzenleme uygulamasının ne zaman hayata geçeceği bilinmiyor.

Exit mobile version