Windows 10 Siyah Ekran Çözümü Nedir?

Windows 10 siyah ekran hatasının çözüm yolları neler, sorunun çözümü için hangi yöntemlere başvurulabilir? Cevapladık.

Mavi ekrandan daha kötü bir sorun varsa o da Windows 10 siyah ekran sorunudur. Üstelik siyah ekranla karşılaştığınız zaman hatanın nereden kaynaklı olduğu ile ilgili hiçbir ipucu bulamıyorsunuz. Bu da sorunu düzeltmenizi sağlayacak yönlendirmelere sahip olmadığınız anlamına geliyor.

Siyah bir ekran ile karşılaşmanın altında genellikle donanım veya yazılım kaynaklı problemler yatıyor. Kimi kullanıcılar güncelleme yaptıktan sonra bu hata ile karşılaşırken kimi kullanıcılar da donanımsal bir sorundan ötürü bu hatanın meydana geldiğini fark ediyor.

Önceliğiniz bu hatadan kurtulmak ise hatanın olası nedenlerini ve çözüm yollarını aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Windows 10 Siyah Ekran Sorunu İçin Çözüm Yolları

Windows 10 kullanıcıları, siyah bir ekran ile karşılaştığında yukarıdaki çözüm yollarına başvurabilir. Bu çözüm yollarının nasıl uygulanacağını detaylı bir şekilde aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Windows 10 Siyah Ekran Sorunu İçin Çözüm Yolları

1. Control + Alt+ Delete ile Bilgisayarı Yeniden Başlatma

Bu sorunun kaynağı tam olarak bilinmiyor fakat çoğu kullanıcının geri bildirimine göre Control + Alt + Delete tuş kombinasyonuna basıp sağ alt köşedeki güç düğmesinden bilgisayarı yeniden başlatmak, sorunun düzeltilmesinde etkili oluyor.

2. Bağlantı Sorunlarını Kontrol Etme

Sorun eğer önünüze oturum açma bölümüne ulaşmadan çıkıyorsa bağlantıdan kaynaklı olabilir. Sorunun bundan kaynaklı olup olmadığını kabloların doğru bir şekilde takılı olup olmadığını inceleyerek öğrenebilirsiniz.

3. Gereksiz Aygıtların Bağlantısını Kesme

Siyah ekran hatası almanızın nedeni aygıtlardan kaynaklı sorunlar da olabilir. Bu noktada deneme ve yanılma yöntemini kullanabilirsiniz. Klavye, fare, kamera ve daha fazlasının bağlantısını tek tek kesmeyi deneyebilirsiniz.

4. Ekran Kartı Sürücülerini Yeniden Başlatma

Windows + Control + Shift + B tuş kombinasyonu ile ekran kartı sürücülerini yeniden başlatabilirsiniz. Bu, siyah ekran sorununu çözüme kavuşturmanıza yardımcı olabilir.

5. Monitörü Farklı Bilgisayarda Kullanma

Ayrıca monitörü farklı bir bilgisayara bağlamayı da deneyebilirsiniz. Böylece sorunun ekran kartı veya kablolardan kaynaklı bir sorun olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Windows 11’e geçmek ile geçmemek arasında gidip geliyor musunuz? Windows 11 ve Windows 10 arasındaki farklara göz atın, kararınızı verin.

Exit mobile version