Windows 10 PIN Kaldırma Nasıl Yapılır?

Windows 10 PIN kaldırma işlemi nasıl gerçekleştirilir? İşte bu işlem için uygulamanız gereken bütün adımlar!

Windows 10 PIN kaldırma işlemi, oturum açmakta daha çok kolaylık arayışında olan kişilerin en çok merak ettiği işlemlerin başında geliyor.

PIN, Windows 10 işletim sistemine sahip bir cihazı güvende tutmak için oldukça önemlidir fakat cihazınızı evin dışına çıkarmıyorsanız ve evde güvende olduğunu düşünüyorsanız buna gerek duymayabilirsiniz. Bu nedenle Windows 10’da PIN nasıl kaldırılır sorusunun cevabını araştırıyor olabilirsiniz.

Aşağıda yer alan Windows Hello PIN’i kaldırma adımlarını takip ederek siz de kısa süre içinde PIN kaldırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Windows 10 PIN Kaldırma Adımları

Windows 10 PIN Kaldırma-1

Windows 10 işletim sistemli cihazınızda Windows Hello PIN’i devre dışı bırakmak için “Başlat > Ayarlar > Hesaplar > Oturum Açma Seçenekleri” yolunu takip edin. Bu bölümde Windows Hello PIN’i seçip “Kaldır” butonuna basın.

Bu adımları takip ettikten sonra kararınızı değiştirir, yeniden PIN kullanmak isterseniz aynı adımları takip edebilirsiniz. Başlat menüsünden ayarlara girip “Hesaplar” bölümünden oturum açma seçeneklerini açabilir, Windows Hello PIN’in üzerine basıp “Ekle” butonuna tıklayabilirsiniz.

Windows Hello PIN ile ilgili herhangi bir işlem yapamıyorsanız doğru hesapta olmayabilirsiniz. Yanlış hesapta oturum açıp açmadığınızı kontrol ederek bu sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz.

Oturum açma seçenekleri bölümünde parola da dahil olmak üzere çeşitli oturum açma seçeneklerini etkinleştirebilirsiniz. Microsoft hesabı ile oturum açma seçeneğini etkinleştirmeniz hâlinde Microsoft parolanızı bu bölümden değiştiremeyeceğinizi de unutmayın. Bunun yerine Microsoft hesabınızın ayarlarına gitmeli, şifre değişimini oradan yapmalısınız.

PIN’i kaldırmak değil de değiştirmek istiyorsanız oturum açma seçeneklerinden Windows Hello PIN’in üzerine basın. “Değiştir” seçeneğine tıklayın. Önce geçerli PIN kodunu, daha sonra yeni PIN kodunu iki kez girin. İkinci kez girmenizin sebebi, PIN kodunu onaylamanızdır. Değişikliğin geçerli hâle gelmesi için son olarak “Tamam” butonuna basın.

Bu adımları takip ettiğinizde PIN kodu başarılı bir şekilde değişecektir. Eski PIN kodu yerine yeni PIN kodunu kullanmanız gerekecektir.

Exit mobile version