Windows 10 Otomatik Güncelleme Kapatma

Windows 10 otomatik güncelleme kapatma nasıl yapılır sorusunun cevabını mı arıyorsunuz? Bu adımları takip edebilirsiniz.

Windows 10 otomatik güncelleme kapatma işlemini gerçekleştirmek için takip edilmesi gereken adımlar genellikle güncelleme sırasında yaşanan aksaklıklardan ötürü bilgisayarın yeniden başlatılması gibi sorunlarla uğraşmak istemeyen kişiler tarafından merak ediliyor.

Otomatik güncellemeler her ne kadar bilgisayarınızı güvende ve hatalardan uzak tutsa da bazen çeşitli sorunlara yol açabilir. Microsoft, ciddi sorunları ortadan kaldırmak için güncellemeleri bazen acil olarak yayımlamak zorunda kalabiliyor. Bu güncellemeler de bazen bir sorunu çözerken başka bir soruna yol açabiliyor.

Bu tür sorunları yaşamamak için aşağıda yer alan adımları takip edebilir ve Windows 10 güncellemelerini nasıl kapatacağınızı öğrenebilirsiniz.

Windows 10 Otomatik Güncelleme Kapatma Adımları

Windows 10 Otomatik Güncelleme Kapatma Adımları

Windows güncellemelerini tamamen devre dışı bırakmak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır. Güncellemeleri tamamen kapatmak yerine belirli bir süreliğine kapatmak isterseniz şu adımları takip edebilirsiniz:

Yukarıda yer alan adımları takip ettikten sonra pencereyi kapatabilirsiniz. Bu bölümde yaptığınız değişiklik otomatik olarak kaydedilecektir. Windows, belirttiğiniz tarihe kadar beklemekte olan güncellemeler ile ilgili sizi bilgilendirmeyecektir. Seçtiğiniz tarih geldiğinde güncelleme yapmak istemezseniz yukarıdaki adımları takip ederek başka bir tarih seçebilirsiniz.

Windows Güncel Olmazsa Ne Olur?

Windows’un güncel olması, bilgisayarınızın güvende kalması için oldukça önemlidir. Güncellemeleri eğer zamanında almazsanız mevcut güvenlik açıklarından ötürü hedef hâline gelebilirsiniz. Microsoft, en kısa sürede kapatılması gereken bir güvenlik açığı olduğunda hızlıca bir güncelleme yayımlar.

Bu güncellemeleri elbette ki hemen yapmak zorunda değilsiniz ama güncellemeleri çok bekletmenin de olumsuz sonuçları olabileceğini unutmayın. Bir iki gün içinde diğer Windows kullanıcıları tarafından güncelleme ile ilgili hata ve benzeri şikâyetler gelmezse güncelleme yapmaktan kaçınmayın.

Exit mobile version