Windows 10 Lisans Satışı Kesiliyor: Tarih Verildi

Windows 10 lisans satışına son veriliyor. Microsoft, lisans satışına son verileceği tarihi Home ve Pro sayfalarında paylaştı.

Windows 10 Lisans Satışı Kesiliyor

Windows 10 lisans satışı için Microsoft’tan karar geldi. Teknoloji devi, Windows 10 için geri sayım başlattı ve işletim sisteminin ilgili sürümünü satın almak isteyen kullanıcıların acele etmeye başlaması gerekiyor.

Lisans satışına son verileceğine dair duyuru, Windows 10 Home ve Pro sayfaları üzerine eklenen bir not ile yapıldı.

Windows 10 Lisans Satışı Ne Zaman Sonlanıyor?

Microsoft’un sitesindeki Windows 10 Home ve Pro sayfalarına eklenen yeni bir nota göre 31 Ocak 2023 tarihinde lisans satışına son veriliyor. Bu notta tam olarak şu ifadelere yer verildi:

“31 Ocak 2023, Windows 10’un satışta olduğu son gün olacaktır. Windows 10, 14 Ekim 2025 tarihine kadar bilgisayarınızı virüslerden, casus yazılımlardan ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan korumaya yardımcı olan güvenlik güncellemeleri ile desteklenmeye devam edecektir.”

Microsoft, Windows 10’u 2014 yılının eylül ayında duyurmuştu. Bu duyurunun ardından kısa bir süre geçtikten sonra belirli bir kullanıcı grubu ile işletim sistemi test edilmeye başlanmıştı.

2015 yılının temmuz ayında genel kullanıma sunulan işletim sistemi, Windows 7’den sonra çıkarılan işletim sistemlerine kıyasla her bakımdan çok daha iyi olduğu noktasında kullanıcılar fikir birliği kurmuştu.

Görünüşe bakılacak olursa bir devrin daha sonu geliyor. Microsoft, Windows 10 Home ve Pro sayfalarına eklediği yeni bir notta yakın bir zamanda bu versiyonun lisansının satılmayacağını açık bir şekilde belirtti.

Peki, siz bu konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.

Exit mobile version