Windows 10 Kullanıcıları Uyarı Üstüne Uyarı Alıyor

Uzun bir süredir Windows 10 kullanıcıları uyarı alıyor. Bu uyarının kaynağı ise oluşmaması istenen bir açık. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Adobe Flash Player, bir süre önce herhangi bir koruma sağlamayacağını söylemişti. Yani güncelleme yapmaktan tamamen vazgeçtiler. Bu durum büyük bir güvenlik açığının oluşmasına neden oldu. Güvenlik konusunda rakiplerine mahçup olmak istemeyen Microsoft, yeni bir karar aldı.

Gelen yeni bilgilere göre, Microsoft bundan sonra güvenlik açısından bir problem oluşmaması için uygulamanın kaldırılmasını ısrarla istiyor. Hatta bu konuda Windows 10 işletim sistemi yeni bir güncelleme alabilir.

Windows 10 kullanıcıları güvenlik açığı ile karşı karşıya kalabilir

Adobe Flash Player 9 Aralık 2020 tarihinde son güncellemesini aldı. Bu güncelleme ile birlikte, herkes az bile olsa güvende olduklarını düşünüyordu. Fakat 24 Aralık tarihinden itibaren bazı saldırı haberleri geldi.

Windows 10 kullanıcıları

Tüm bunlar üzerine Microsoft bilgisayar korsanlarının saldırılarına uğramamak için Adobe Flash Player kullanan Windows 10 işletim sistemi sahiplerini uyardı. Uyarılara rağmen bazıları uygulamayı silse bile önemli bir bölüm bu uygulamayı silmekten vazgeçmedi.

Microsoft tarafından alınan yeni bir karar ile birlikte, güncelleme yapılacak. Bu güncelleme Windows 10 tüm kullanıcıları kapsayacak ve uyarıda bulunacak. Windows 10 kullanan herkes sürekli olarak ekranda uyarı görecek. Bu uyarılar Adobe flash player silinmesi yönünde olacak.

Her ne olursa olsun Microsoft tüm Windows 10 işletim sistemlerinden bu uygulamayı silmek istiyor. Peki sizce Microsoft bu konuda abartılı mı davranıyor? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version