Windows 10 Hesap Makinesi Gelişmiş Özelliklere Sahip Olacak

Microsoft, Windows 10 hesap makinesine bir grafik modu ekliyor. Bugüne kadar gelişmiş hesap makinelerine katkıda bulunan birçok kişiden destek alındı.

Grafik modu, seçilecek ilk açık kaynaklı öneridir. Öğrencilerin cebir incelemek için grafikleme özelliğini kullanmalarını öneren Microsoft mühendisi Dave Grochocki’nin fikriydi.

Yeni Windows 10 Özellikleri, Matematiğe İlgiyi Arttıracak

Grochocki; cebirin daha ileri matematik, fen ve mühendislik dersleri için basamak taşı olduğuna dikkat çekmişti. Ama aynı zamanda, ABD’deki öğrencilerin de genelde başarısız olduğu bir alan olarak gösterildi.

Temel hesap makinesi uygulamalarının birçoğunun grafik özelliği yok. Bu nedenle Windows 10 hesap makinesi, rakip uygulamalara ayak uyduruyor olabilir. Şu an itibariyle, özellik hala geliştirilme aşamasında. Ancak GitHub notları, kullanıcıların doğrusal, ikinci dereceden ve üstel denklemleri çizebileceklerini gösteriyor.

Bu özellikler muhtemelen daha çok mühendislik öğrencileri tarafından kullanılacak. Bu nedenle Windows 10, gelişmiş hesap makinesi grafiklerini arttıracaktır.

Exit mobile version