Windows 10 Hareketli Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır?

Windows 10 hareketli duvar kağıdı ayarlamak için hangi programları ya da yöntemleri kullanabilirsiniz? Sizin için derledik.

Windows 10 Hareketli Duvar Kağıdı Yapma

Windows 10 hareketli duvar kağıdı ile masaüstü arka planınızı daha dinamik hâle getirmek istemez misiniz? Bunu önceki Windows sürümlerinde yapmak daha kolaydı. Windows 10 ile artık o kadar basit değil ama imkânsız da değil.w

Animasyonlu duvar kâğıdı herkes tarafından tercih edilmese de görsellik açısından zenginlik sağlar. Bu duvar kâğıdına sahip masaüstü her zaman mükemmel görünür.

Masaüstü bilgisayarlar için çok fazla olumsuz yanı olmasa da dizüstü bilgisayarlar için şarj sorunu oluşturabilir. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Masaüstü bilgisayar kullanıcısı olarak arka planınızı dinamik hâle getirmek istiyorsanız aşağıda yer alan programları kullanabilirsiniz.

Windows 10 Hareketli Duvar Kağıdı Yapma

Bilgisayarınızın duvar kâğıdını hareketli hâle getirmek için Wallpaper Engine adlı programı kullanabilirsiniz. Wallpaper Engine, Windows 10 için geliştirilen ve özellik bakımından geniş bir yelpaze sunan duvar kâğıdı uygulamasıdır. Bu program ile videoları arka planınıza ekleyebilirsiniz.

Bu programın size sunduğu seçenekler oldukça fazladır. Kullanımı da çok basittir. Programı açtıktan sonra mevcut seçeneklerden arasından bir seçim yapabilir ya da kendi hareketli görüntünüzü duvar kâğıdı olarak ayarlayabilirsiniz.

Windows 10 işletim sistemli bilgisayarınızın arka planını eğer dinamik duvar kâğıdı ile değiştirmek istiyorsanız Wallpaper Engine size bu konuda fazlasıyla yardımcı olacaktır.

Wallpaper Engine gibi herhangi bir üçüncü taraf uygulaması kullanmak istemiyorsanız Windows 10’un slayt gösterisi özelliğini kullanabilirsiniz. Bu tam anlamı ile hareketli bir duvar kâğıdı ayarlamanızı sağlamaz ancak sürekli olarak değişen bir arka plan elde etmenizi sağlar.

Windows 10’un yerleşik olarak gelen slayt gösterisi özelliğini kullanmak için aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

Bu adımların sonunda arka planınızın sizin belirlediğiniz sıklıkla değişecektir. Slayt geçişini beğenmezseniz ne yazık ki üçüncü taraf bir program kullanmaktan başka bir seçeneğiniz bulunmuyor.

Duvar kâğıdınızı dinamik hâle getirmek için sadece Wallpaper Engine kullanmak zorunda da değilsiniz. Bunun için geliştirilen çok sayıda program bulunuyor.

Exit mobile version