Windows 10 Görev Çubuğu Gizleme

Windows 10 görev çubuğu gizleme ve yerini değiştirme nasıl yapılır? Bu sorulardan yola çıkarak merak edilenleri mercek altına aldık.

Windows 10 görev çubuğu gizleme nasıl yapılır? Görev çubuğu, bilgisayarda sık kullanılan uygulamalara ve hizmetlere hızlıca erişmeniz açısından oldukça önemlidir ama alandan tasarruf etmek isteyen bazı kullanıcılar, haklı olarak bunun gibi soruların cevabını araştırıyor.

Siz de bu kullanıcıların arasında yer alıyorsanız Windows 10’da görev çubuğu kaldırma adımlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Windows 10 Görev Çubuğu Gizleme Adımları

Windows 10’da görev çubuğunu gizlemek için alternatif olarak görev çubuğunun üzerine sağ tıklayabilir, “Görev Çubuğu Ayarları” seçeneğine de basabilirsiniz. Bu adımlar, sizi doğrudan görev çubuğu ayarlarına götürecektir.

Bu bölümde masaüstü kullanıyorsanız “masaüstü modunda görev çubuğunu otomatik olarak gizle” seçeneğini, tablet kullanıyorsanız “tablet modunda görev çubuğunu otomatik olarak gizle” seçeneğini etkinleştirmeniz gerekiyor.

Windows 10 Görev Çubuğu Gizleme Adımları

Bu seçenekleri etkinleştirdikten sonra görev çubuğunun gizlendiğini göreceksiniz. Açık uygulamalardan herhangi bir bildirim gelmesi hâlinde görev çubuğu geçici bir süreliğine yeniden görünür olacaktır. Bununla birlikte imleci eğer görev çubuğunun üzerine getirirseniz görev çubuğu yine görünecektir.

Bu adımlar görev çubuğunu tamamen ortadan kaldırmanızı değil, görev çubuğunu gizlemenizi sağlar. Yukarıdaki adımların haricinde Komut İstemi’ni kullanarak da görev yöneticisini gizleyebilir ya da görünür hâle getirebilirsiniz.

Bunun için şu adımları takip etmeniz yeterli olacaktır:

powershell -command “&{$p=’HKCU:SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StuckRects3′;$v=(Get-ItemProperty -Path $p).Settings;$v[8]=3;&Set-ItemProperty -Path $p -Name Settings -Value $v;&Stop-Process -f -ProcessName explorer}”

Görev çubuğunu yeniden görünür hâle getirmek isterseniz Komut İstemi’ni açtıktan sonra aşağıda yer alan kodu komut satırına yazabilirsiniz.

powershell -command “&{$p=’HKCU:SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StuckRects3′;$v=(Get-ItemProperty -Path $p).Settings;$v[8]=2;&Set-ItemProperty -Path $p -Name Settings -Value $v;&Stop-Process -f -ProcessName explorer}”

Görev Çubuğunun Yerini Değiştirme Nasıl Yapılır?

Görev çubuğunu gizlemek yerine yerini de değiştirebilirsiniz. Bunun için yukarıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

Exit mobile version