Windows 10 Açılış Şifresi Kaldırma

Windows 10 açılış şifresi kaldırma adımları neler? Açılış şifresi unutulursa neler yapılmalı? Cevabı merak edilen soruları yanıtladık.

Windows 10 açılış şifresi kaldırma işlemini gerçekleştirmek için takip edilmesi gereken adımlar özellikle bilgisayarı her açmaya çalıştığında şifre yazmak zorunda kalmaktan rahatsız olanlar tarafından oldukça merak ediliyor.

Bilgisayarınızı kütüphane, kafe gibi yerlerde halka açık yerlerde kullanıyorsanız veya bilgisayarınıza sizin dışınızdaki insanların da erişebileceğini düşünüyorsanız açılış şifresini kaldırmak çok iyi bir fikir değildir ama bilgisayarınızı sizin dışınızda kimse kullanmıyorsa içindeki bilgilerin güvenliği hakkında endişelenmenize de gerek yoktur.

Aşağıda yer alan adımları takip ederseniz Windows 10 işletim sistemli bilgisayarınızı açarken şifre girmek zorunda kalmazsınız.

Windows 10 Açılış Şifresi Kaldırma Adımları

Windows 10 Açılış Şifresi Kaldırma Adımları

Başlat menüsü açılmıyor mu? Windows 10 başlat menüsü açılmama sorununa yönelik çözüm yollarına göz atın.

Bu adımlar, açılış şifresini kaldırmanızı sağlar ama bu adımları uygulamak için açılış şifresini bilmeniz gerekiyor. Bu şifreyi unuttuysanız ayarlara erişiminiz olmayacaktır.

Windows 7’den sonraki işletim sistemlerinde kullanıcılar oturum açmak için Microsoft hesaplarını kullanmaya başladı. Siz de oturum açmak için Microsoft hesabı kullanıyorsanız hesabınızın şifresini başka bir cihazda oturum açarak sıfırlayabilirsiniz.

Bunun haricinde başvurabileceğiniz bir diğer yöntem de parola sıfırlama diski oluşturmaktır. Bu yöntem sayesinde açılış şifresini unutsanız bile bilgisayarınızı açabilirsiniz. Parola sıfırlama diski oluşturmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Windows 10 Açılış Şifresi Ekleme Adımları

Exit mobile version