Windows 11/10’da 0xc1900101 Hatası Nasıl Çözülür?

Windows 11 ve 10'da sıkça görülen 0xc1900101 hatası için hangi çözüm yolları uygulanabilir? Bu yöntemlerle sorunu çözebilirsiniz.

Windows 11 ve 10’da görülen 0xC1900101 kodlu hata genellikle hatalı sürücüden kaynaklanır. Bu sorun karşısında başvurulabilecek ilk çözüm yolu, bozuk sürücülere müdahale etmek olmalıdır.

Bu hata genellikle Windows 11 kurulumu yaparken ya da Windows 10’da güncelleme yaparken ortaya çıkıyor. Birçok Windows kullanıcısının karşılaştığı hata aslında o kadar da büyütülecek bir hata değildir.

Aşağıda yer alan çözüm yollarını uygulayarak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Bu yöntemlerin hepsini uygulamak zorunda kalmayabilirsiniz. İlk yöntemi uygulamanız bile yeterli olabilir.

0xc1900101 Hatası İçin Çözüm Yolları

0xc1900101 Hatası İçin Çözüm Yolları

1. Bozuk Sürücüleri Güncelleme

Manuel sürücü güncelleme süreci size çok zahmetli geliyorsa driver güncelleme programlarını kullanabilirsiniz. Bu listedeki programlar süreci sizin yerinize yöneterek üzerinizdeki yükü de hafifletiyor.

2. Virüsten Koruma Yazılımını Kapatma

Bu hataya virüsten koruma yazılımları yüzünden de ortaya çıkabiliyor. Sorunun bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için virüsten koruma yazılımınızı geçici olarak devre dışı bırakın ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

3. SFC Taraması Yapma

4. Depolama Alanını Kontrol Etme

İşletim sisteminizin sürümünü yükseltmek istiyorsanız büyük bir kullanılabilir depolama alanına ihtiyacınız var. Örneğin Windows 10’dan Windows 11’e yükseltme yapmak istiyor fakat Windows 11’in depolama alanı gereksinimini karşılayamıyorsanız bu hata ile karşılaşabilirsiniz. Kullanılabilir depolama alanını büyütmenin yollarını araştırmanızda fayda var.

5. Yönetici İznine Sahip Uygulamaları Gözden Geçirme

Veri yedeklemenizi sağlayan yazılımlar bulunduruyorsanız ve bunlara çalışması için yönetici izni vermişseniz işletim sisteminizin sürümünü yükseltemeyebilirsiniz. Sorunun hangi uygulamadan kaynaklı olduğunu bulmanın tek yoluysa ne yazık ki denemekten geçiyor.

Exit mobile version