Wild Rift Sunucuya Bağlanılamadı Hatası

Wild Rift sunucuya bağlanılamadı hatası yüzünden maç bulmuyor mu? Bu sorunu düzeltmenizi sağlayacak yöntemleri deneyin.

Wild Rift Sunucuya Bağlanılamadı Hatası

Birçok oyuncunun League of Legends’ın mobil sürümü olarak kabul ettiği Wild Rift, harika zaman geçirmek için oynanan oyunların başında geliyor. Ne var ki Wild Rift sunucuya bağlanılamadı hatası yüzünden eğlenceli anlar yaşamanıza bazen yardımcı olmayabilir.

Bu sinir bozucu sorun her ne kadar sonsuza dek sürmese de bir kere ortaya çıktığında saatlerce beklemenize neden olabilir. Neyse ki hatayı sadece siz yaşamıyorsunuz. Bu zaman zaman her oyuncunun karşılaştığı hatalardan biridir. Birden çok nedeni olduğundan her olası nedenin üzerinde durmayı gerektiriyor.

Bu rehberde söz konusu hatayı ortadan kaldırmak için hangi çözüm yollarına başvurabileceğinizi öğreneceksiniz.

Wild Rift Sunucuya Bağlanılamadı Hatası Nasıl Çözülür?

Wild Rift’te sunucuya erişim sorunu yaşadığınızda yukarıdaki yöntemler sorunu gidermenize yardımcı olacaktır.

İnternet Bağlantısını Kontrol Etme

Sorunsuz bir oyun deneyimi için iyi bir internet bağlantısı zorunluluktur. Bağlantınız zayıf ya da sürekli koptuğunda maça bağlanırken çeşitli sorunlar önünüze çıkabilir.

Wi-Fi ağına bağlanıyorsanız cihazınızın modeme yakın olduğundan emin olun. Çok uzaktaysanız sinyal zayıf olabilir ki bu da maça bağlanmanızın önünde engel oluşturacaktır. Mobil veri kullanıyorsanız cihazınızın kapsam alanında olduğundan emin olun. Sinyalin güçlü olduğu yere gitmeniz gerekebilir.

Cihazınız modeme yakın olmasına rağmen sorun yaşamaya devam ediyorsanız ağı unutup yeniden bağlanın. Ethernet kablosu varsa Wi-Fi yerine direkt kablo yoluyla internete bağlanabilirsiniz. Hâlihazırda zaten kablo kullanıyorsanız sorunun kabloda olabileceğini de göz önünde bulundurun.

İnternetinizin çevrim içi oyunlar için yeterince hızlı olup olmadığını öğrenmek için hız testi yapmayı da unutmayın. İnternet hızınızı test etmek için kullanabileceğiniz birkaç web sitesi vardır. Bunlara örnek olarak Speedtest ve Fast verilebilir.

Bu adımları denedikten sonra sinyal gücü hala zayıfsa internet servis sağlayıcınızla iletişime geçmeniz gerekebilir.

Sorunun internet bağlantısı ile ilgili olmadığından emin olduktan sonra diğer yöntemlere geçebilirsiniz.

Oyunu Kapatıp Yeniden Açma

Her ne kadar basit ve işe yaramayacak bir işlem gibi görünse de basit bir yeniden başlatma işlemi çok sayıda ciddi sorunu çözebiliyor. Wild Rift’i kapatıp açma işlemini kesinlikle gerçekleştirin.

Cihazda açık diğer uygulamalar da bazen Wild Rift’te sorun meydana gelmesine yol açabilir. Bir maça bağlanırken sorun yaşarsanız kaynakların daha iyi kullanılması için gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyin.

Cihazı Yeniden Başlatma

Cihazınızı yeniden başlatmak, sorunlara neden olabilecek geçici dosyaları ve verileri temizler. Bununla birlikte cihaz da daha iyi bir performansa sahip olur.

Cihazınızı yeniden başlatmak için şu adımları izleyin:

Güncelleme Olup Olmadığını Kontrol Etme

Uygulamanın eski sürümünü kullanmak da Wild Rift’te sunucuya bağlanılamadı hatası almanıza neden olabilir.  En son sürüme sahip olduğunuzdan emin olmak için Google Play Store veya App Store’a gidin. Arama kısmına “Wild Rift” yazıp oyunun sayfasına gidin.

Wild Rift’in yanında “Güncelle” butonu varsa üzerine dokunun. “Güncelle” düğmesi yoksa zaten uygulamanın en son sürümüne sahipsinizdir. Güncelleme yüklendikten sonra Wild Rift’i açın ve eşleşme bulmayı deneyin.

Destek Ekibi ile İletişime Geçme

Destek ekibi, oyuncuların oyunla ilgili sorunları çözmelerine yardımcı olmak için vardır. Bağlantı sorunu yaşamanızın nedenini belirleyip çözüme kavuşturabilirler. Wild Rift destek ekibine başvurmak için şu adımları izleyin:

Exit mobile version