Wild Rift Ping Sorunu ve Çözümü

Wild Rift ping sorunu nasıl çözülür? Bu sorudan yola çıkarak yüksek ping sorunu için çözüm odaklı en iyi yöntemleri sıraladık.

Wild Rift Ping Sorunu ve Çözümü

Wild Rift ping sorunu, League of Legends’ın mobil versiyonunu oynayan birçok oyuncunun karşılaştığı bir sorundur. Bu oyundaki maçlar son derece rekabetçidir. Yüksek ping sorunu ise bu nedenle oldukça sinir bozucu olabilir.

Takım savaşlarının kaybedilme nedenlerinden biri olan gecikme süresinin yüksek olmasından ötürü rakipler tarafından öldürülmekten kurtulmanın yollarını arıyorsanız aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Wild Rift Ping Sorunu İçin Çözüm Yolları

League of Legends: Wild Rift’te yüksek ping yüzünden iyi bir oyun deneyimi elde edemiyorsanız yukarıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz. Bunların nasıl uygulanacağını aşağıdan detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

1. VPN’i Devre Dışı Bırakma

Her VPN sağlayıcısı, internet hızınızın artmasını sağlamaz. Doğru VPN kullanılırsa internet hızında önemli bir artış meydana gelebilir. Daha da kötüsü, iyi bir VPN kullanmazsanız internet hızınızda büyük bir düşüş yaşanabilir.

Bu sorunun önüne geçmek için VPN’i devre dışı bırakabilirsiniz. Böylece VPN’den kaynaklanan yavaşlamadan da kurtulur, gecikme süresini düşürürsünüz.

2. Doğru Sunucu Seçme

Sunucu seçimi, gecikme süresi üzerinde büyük bir rol oynar. Çok fazla sunucu bulunuyor. Bu sunucuların her biri bir bölgede yer alıyor. Size en yakın olanı seçerek daha düşük ping elde edebilirsiniz.

3. İndirme İşlemlerini Duraklatma

Oyuna girerken indirme işlemini duraklatmanın büyük bir faydası vardır. Bu sadece sizin oyuna girdiğiniz cihazla da sınırlı değildir. Ağa bağlı tüm cihazlarda devam eden indirme işlemlerini kontrol etmeniz, internetinizin yavaşlamasına neden olan işlemleri duraklatmanız gerekiyor.

4. Cihazı Modeme Yaklaştırma

Sinyalin yeterince güçlü olmaması da gecikme süresini arttırır. Cihazınızı modeme ne kadar yaklaştırırsanız gecikme süresi de o kadar azalacaktır.

5. Güncellemeleri Duraklatma

Virüsten koruma yazılımları, işletim sistemi güncellemeleri arka planda sessiz bir şekilde indirilir. Bu indirme işlemleri, güncellemenin boyutuna bağlı olarak pinginizin büyük ölçüde artmasına neden olabilir. Bu nedenle oyuna girmeden önce virüsten koruma yazılımını geçici süreliğine devre dışı bırakabilirsiniz.

6. Ethernet Kablosu Kullanma

Wi-Fi, kablo ihtiyacına son verdiği için harika bir yenilik olsa da zaman zaman yaşanan gecikmelerin ana sebeplerinden biri olabiliyor. Ethernet kablosu kullanarak gecikme süresini düşürebilirsiniz.

Exit mobile version