WiFi Ünlem İşareti Sorunu Nasıl Çözülür?

WiFi ünlem işareti sorunu mu yaşıyorsunuz? Bu soruna karşı en kolay şekilde uygulayabileceğiniz yöntemleri inceleyin.

WiFi Ünlem İşareti Sorunu Nasıl Çözülür?

WiFi ünlem işareti çok sayıda sorundan birinin göstergesidir. Wi-Fi simgesinin üzerinde yer alan ünlem büyük bir çoğunlukla internet erişiminin sınırlı ya da hiç olmadığı anlamına gelir. Bu, cihazın Wi-Fi ağına bağlanmış olsa bile görebileceğiniz bir simgedir.

Türk Telekom, Vodafone, Turkcell, TurkNet sağlayıcılarından hangisi ile çalıştığınızın da bir önemi yoktur. Huawei ve Apple gibi akıllı telefon üreticilerinden hangisini kullandığınız da önemli değildir. Bu hata her akıllı telefon, tablet ve bilgisayar kullanıcısının başına gelebilecek bir hatadır.

Sorunun en olası nedenleri zayıf sinyal, IP çakışması ya da ön bellek kaynaklı sorunlardır. Bu sorunu ortadan kaldırmak için neler yapabileceğinizi aşağıdan öğrenebilirsiniz.

WiFi Ünlem İşareti Sorunu İçin Çözüm Yolları

İnternete erişmenizin önündeki sorunu ortadan kaldırmanın önündeki engelleri bu yöntemlerle giderebilirsiniz. Aşağıdan hangi yöntemin nasıl uygulanacağı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Modemi Yeniden Başlatma

İlk olarak modemi yeniden başlatmalısınız. Bu, herhangi bir ağ ile ilgili mevcut sorunları ortadan kaldırmanın en iyi yoludur. Yöntemin en önemli dezavantajı, bunun sadece modeme erişim olması durumunda kullanılabilmesidir.

Modeme eğer erişiminiz yoksa bu durumda sizin başvurabileceğiniz bir yöntem yoktur. Bu aşamada çözümü uygulayacak olan kişi modeme erişimi olan kişidir. Bu kişi eğer sorunu düzeltemiyorsa internet servis sağlayıcısı ile iletişime geçmelidir.

IP Çakışması Engelleme

Sorunun bir diğer nedeni de IP çakışmasıdır. Bu, aynı ağa bağlanan iki ya da daha fazla cihazın aynı IP adresine sahip olduğunda görülen bir durumdur. Böyle bir durumda birden fazla cihaz aynı IP adresini taşıyacağından tüm cihazlar internete erişemez.

Sorunu nasıl gidereceğinizi öğrenmek için IP çakışmasını engelleme adımlarını uygulayabilirsiniz. Bu adımları takip ettikten sonra IP çakışmasının da önüne geçilmiş olacaktır.

Sinyal Gücünü Kontrol Etme

Sinyal gücü zayıf olduğunda daha düşük internet hızına sahip olacağınız gibi, internete hiç erişememeniz de olasıdır. Bu sorundan kurtulmak için sinyal gücünü arttırmaya yönelik mesafe kontrolü yapabilirsiniz. Örneğin bir akıllı telefon kullanıyorsanız telefonunuzu modeme daha yakın bir yerde kullanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra modem ile cihaz arasındaki engelleri de kaldırdığınızdan emin olun. Bu engeller, internete erişememenizin önünde büyük rol oynar.

Exit mobile version