WiFi Direct Nedir? Ne İşe Yarar?

WiFi Direct nedir ve ne işe yarar gibi sorulara cevap arayanlar için hazırlanan bu yazı, soru işaretlerini ortadan kaldırıyor.

WiFi Direct Nedir? Ne İşe Yarar?

WiFi Direct nedir, ne amaçla kullanılır gibi sorularınız varsa doğru yere geldiniz. Birçok kablosuz bağlantı biçimi olsa da sadece birkaçı yaygın olarak kullanılıyor ve bu nedenle 10 yıldan fazla bir süredir var olmasına rağmen çoğu kişi tarafından bilinmiyor.

Siz de bu kullanıcılardan biriyseniz muhtemelen bu bağlantı biçimini yeni keşfettiniz ve ne için kullanıldığını merak ediyorsunuz. Bu yazı hakkında yeterince bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır.

WiFi Direct Nedir?

Wi-Fi Direct, yakınlarda bir merkezi ağ olmadan cihazların birbirine bağlanması sağlayan bir bağlantı türüdür. Cihazlardan biri, erişim noktası rolü üstlenir. Diğer cihaz ise ana cihaza WPS ve WPA/WPA2 güvenlik protokollerinin eşliğinde bağlanır.

Ortaya çıkışı 2000’li yılların başlarına dayanıyor. Çalışma bakımından Bluetooth gibi olduğu düşünülebilir fakat ikisi arasında birkaç önemli fark bulunuyor. Bunlardan en önemlisi, Wi-Fi Direct’in Bluetooth’tan daha yüksek hızda bilgi işlemesidir. Bu, fotoğraf ve video gibi yüksek boyutlu dosyalar iletmek istiyorsanız Wi-Fi Direct’in size hız bakımından avantaj sağlayacağı anlamına geliyor.

Wi-Fi Direct’i kullanmanın sağladığı avantajlardan biri de güvenliktir. Herkese açık bir ağa bağlanmaktansa güvenlikten yana hiçbir endişeniz olmadan veri aktarımı yapabilirsiniz.

Birçok akıllı telefon, Wi-Fi Direct desteği ile gelir. Bunun yanı sıra eğlence sektöründe de artık çoğu cihaz Wi-Fi Direct desteği sunuyor. Bluetooth daha yaygın olarak sunulsa da bu bağlantı türünün de kullanıcılara bir seçenek olarak sunulduğuna çok sık rastlamak mümkündür.

İki farklı bağlantı türü bulunuyor. Bunlardan ilki kalıcı bağlantıdır. Bu bağlantı türü, bilgilerin cihazınıza kaydedilmesini sağlar. Böylece bağlantı otomatik bir şekilde yapılır. Pratiklik açısından iyi olabilir fakat güvenlik tarafından bakılacak olduğunda oldukça risklidir. Geçici bağlantılar otomatik olarak bağlanmaz ve daha güvenlidir.

WiFi Direct Ne İşe Yarar?

Exit mobile version